FC Barcelona odohrala zlý zápas proti Frankfurtu aj v odvete a dá sa povedať, že na Camp Nou podala ešte horší výkon ako v prvom stretnutí na výjazde. Katalánci zaslúžene prehrali a po biednom výkone vypadli aj z Európskej ligy. Známky sú preto také, aké sú...

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,3

Marc-André nemohol urobiť nič, aby zastavil Eintracht, ktorý kopal jeden pokutový kop, druhý gól bol životný a tretí zas maximálne presne trafený. Predviedol však niekoľko zákrokov, ktorými zabránil totálnej blamáži mužstva. Za prehru však nemohol.

Mingueza - 4,7

Sergiño Dest nebol dostatočne fit na to, aby hral celý zápas, takže Xavi dal príležitosť Minguezovi. Španiel však podal veľmi zlý výkon a Kostic si s ním robil, čo chcel. Mingueza bol absolútne neškodný aj v útoku a v druhom polčase ho právom vystriedal Dest.

Araujo - 5,5

Miestami sa zdalo, že Araujo bol v zápase až priveľmi premotivovaný, čo sa podpísalo aj na jeho výkone. Borremu nechal pred druhým gólom priveľa priestoru na strelu a poukázať je potrebné aj na to, že pri hre s loptou nemal potrebnú kvalitu.

García - 5,1

Opäť raz vyrobil zbytočnú penaltu, čím Frankfurtu krásne rozbehol zápas. Španiel neskôr povyhrával množstvo dôležitých duelov, ale tento pokutový kop to nemohlo odčiniť.

Alba - 5,3

Knauff si z Albu počas zápasu urobil trhací kalendár. Veterán zároveň v útoku nedokázal takmer vôbec hroziť. Stratil až 18 lôpt. Vo všeobecnosti je to ďalší zápas, na ktorý by Alba veľmi rád čím skôr zabudol.

Pedri - 5,7

Zápas nevyšiel ani Pedrimu, ktorý kvôli zraneniu odohral len prvý polčas, no aj počas neho si nevedel poradiť. Snažil sa potiahnuť svoje mužstvo dopredu, no ostrý presing Frankfurtu neraz zaskočil aj mladíka. Po polčase ho nahradil Frenkie de Jong.

Busquets - 6,2

Pivot Barcelony to mal ťažké počas celého zápasu, keďže Frankfurt ho počas protiútokov s ľahkosťou prevalcoval. Kapitán Barcelony sa snažil byť pokojný a vyhral niekoľko kľúčových súbojov. V závere vykresal iskierku nádeje, keď vsietil krásny gól, ale pre Barcelonu to bolo už neskoro.

Gavi - 5,8

Gavi možno prehral nejaký ten súboj, ale neúnavne sa zapájal do presingu vždy, keď sa naskytla príležitosť. Pôsobivé na jeho výkone je to, že takmer všetky jeho prihrávky našli adresáta. Vzhľadom na efektívny presing Eintrachtu ide o skvelú štatistiku.

Dembélé - 6,8

Francúz bol jediným hráčom Barcelony, ktorý vyzeral, že dokáže niečo so zápasom urobiť. Zaznamenal tri kľúčové prihrávky, ale v druhom polčase sa z trávnika vytratil. Práve vtedy, keď ho Barcelona potrebovala najviac a keď sa do zápasu dostal aj Frenkie de Jong.

Aubameyang - 4,7

Auba nie je vo forme, čo potvrdil aj vo včerajšom stretnutí. Po väčšinu zápasu bol neviditeľný a keď sa už dostal do tutovky, nedokázal ju premeniť.

Ferran Torres - 5,5

Výkon útočníka môžeme označiť prinajlepšom za podpriemerný. Niekoľko krát ľahko prišiel o loptu.

Náhradníci

46' Frenkie De Jong - 6,3

Frenkie de Jong bol v druhom polčase najlepším hráčom Barcelony, keďže bol efektívny a platný na oboch stranách ihriska. Snaha holandského útočníka nepriniesla žiadne výsledky kvôli tomu, že jeho spoluhráči boli duchom mimo. Vytvoril však aspoň šancu pre Aubu.

61' Adama Traoré - 4,9

Traoré nahradil Aubu a podal ešte horší výkon ako bývalý kapitán Arsenalu. Hra Adamu bola opäť ľahko predvídateľná a ľahko brániteľná.

61' Sergiño Dest - 5,4

Podal lepší výkon ako Mingueza, ktorého vystriedal, hlavne v útočnej fáze. Okrem toho všetky jeho prihrávky našli adresáta.

70' Luuk de Jong - 6,2

Tentokrát sa dostal do zápasu trochu skôr ako zvyčajne, ale po väčšinu času bol neviditeľný. Ale na druhej strane si počkal na svoju chvíľku, keď získal pre mužstvo penaltu a opäť mal vplyv na zápas.

80' Depay - 6,3

Xavi ho poslal na ihrisko v koncovke stretnutia. Holanďan neznamenal ani jednu zlú prihrávku a následne strelil gól z pokutového kopu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

10 komentáre
marko31 Admin
2022-04-15 13:35:16
Hraci ako adama, depay nas nikam neposunu. Aubameyang ma svetle zablesky, ale to najlepšie ma za sebou. Mingueza preč, potrebujeme spickoveho ľavého obrancu, plus kvalitný zaskok na pravu stranu k destovi. Keby bol včera kazdy tak zdravo nahnevaný jak dembele, mozno to nemuselo tak skončiť. Snáď ostane. A ešte dúfam ze pique minimálne rok potiahne. Pedrimu prajem skoré uzdravenie
2022-04-15 13:37:20
Možno by si vo všeobecnosti zaslúžili aj nižšie známky, aspoň väčšina hráčov, minimálne za to, že svoju snahu obliekli do neviditeľného plášťa Harryho Pottera, lebo ju nebolo vôbec vidno ...
Fajn, že po celý zápas mali prevahu v držaní lopty, ale na rozdiel od iných zápaov, kde mali taktiež vysoké % držania lopty, si včera nedokázali vytvoriť šance a to možno môže ísť na Xaviho hlavu, lebo hrať po celý zápas centre z krídel, keď súper mal 3 stopérov, no hm, fajn, ale keď to nefunguje, je tam potreba asi niečo zmeniť ...
Nebol to ani zápas, že by jasne dominovali a prišli 3 rýchle kontry a boli z toho 3 góly, ale to bola kontra za kontrou, z ktorej mohli byť kľudne ďalšie 3 góly ...
Záloha vypojená, s obranou takmer bez spolupráce v rozohrávke, snažil sa rozohrávať Busi, ale bolo to málo ... a keď si zbiehal po lopty Dembelé alebo Auba, tak to bol už masaker ... povedal by som, že zápas sa prehral v strede ihriska, kvôli nedostatočnej podpore obrancov, špeciálne krajných ...
Hrozný zápas, ďalší krok späť