FC Barcelona včera vypadla z Európskej ligy, no väčší rozruchu medzi barcelonismo vyvolala zahanbujúca situácia na tribúnach Camp Nou, než prístup samotných hráčov Blaugranas na trávniku. V hľadisku na štadióne totiž sedelo viac ako 20 000 fanúšikov Eintrachtu, hoci mali k dispozícii iba 5 000 lístkov. Španielske médiá sa pokúsili vysvetliť, ako došlo k tak hrubému zanedbaniu zo strany vedenia katalánskeho klubu.

Prehra Barcelony proti Eintrachtu musí byť veľmi bolestivá pre celý klub, hoci je jasné, že mužstvo je v prestavbe. Po včerajšku sa v každom prípade diskutuje predovšetkým o tom, ako k tejto prehre došlo a to pri invázii fanúšikov súpera na Camp Nou. Už niekoľko dní sa hovorilo o tom, že do metropoly Katalánska sa chystá vycestovať približne 30 000 fanúšikov Eintrachtu a to aj napriek tomu, že Barcelona sprístupnila Frankfurtu len 5000 vstupeniek na zápas. Už od samotného otvorenia brán Camp Nou pred stretnutím bolo každému jasné, že niečo nie je v poriadku. Biele dresy hostí boli v prevahe nielen v sektore hostí, ale v celom objekte. Aj neskôr, keď na štadión prišli aj fanúšikovia domáceho celku, tí z Nemecka boli naďalej veľmi viditeľní a hlasní. To, že niečo nie je v poriadku, si všimli aj samotní hráči Blaugranas počas rozcvičky pred zápasom, pretože na vlastnom štadióne boli vypískaní.

Celý prípad je nakoľko šokujúci, že rozhovor po zápase pre BarçaTV poskytol dokonca prezident Joan Laporta, čo je naozaj veľmi nezvyčajné. Laporta sa za vzniknutú situáciu, ktorú označil za trápnu a nehoráznu, ospravedlnil a prisľúbil, že celá záležitosť bude vyšetrená a objasnená. Každopádne neuviedol žiadne podrobnosti o tom, prečo sa fanúšikovia Eintrachtu dokázali zhromaždiť v tak veľkom počte na Camp Nou. Tréner hosťujúceho celku na tlačovke po zápase dokonca vyhlásil, že jeho tím sa cítil ako na domácom zápase.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

4 komentáre
2022-04-15 15:18:29
Dúfam že dostanú aspoň 10mil pokutu od uefy aby si to do budúcnosti uvedomili
2022-04-15 16:15:38
Tohle moc nechápu nikdy jsem se o tohle nezajímal proč jen 5000 vstupenek ? Předem děkuji za odpověď☺️