Oliver Glasner na tlačovej konferencii po včerajšom zápase proti Barcelone komentoval veľký úspech svojho tímu a vyjadril sa aj k početnej podpore zo strany fanúšikov Eintrachtu, ktorí sa dostali na Camp Nou.

Pred začiatkom samotnej konferencie sa Glasner ospravedlnil za svoje správanie po treťom góle Eintrachtu: "Ospravedlňujem sa za moju reakciu po treťom góle, keď som sa otočil smerom k lavičke Barcelony a bolo to zle pochopené. Ďakujem aj hráčom a fanúšikom za odpoveď, akú som v živote nevidel."

Čo môžeš teraz povedať svojim hráčom?

"Celý zápas sme odohrali úžasným spôsobom. Stretnutie sa nám vymklo spod kontroly len v posledných 9 minútach nadstavenia, ale tentoraz im to odpustím."

Ako sa cítiš?

"Nikdy nezabudnem na tento večer. Budem si ho pamätať po celý život až do smrti. Videl som štadión plný bielych dresov. Bolo to veľmi dojímavé. Zapamätám si všetky tie emócie, ktoré som prežil. Svojim hráčom som povedal, že po zápase sa im chcem pozrieť do očí, pretože zo seba dali všetko."

Obával si sa vyrovnania na 3:3?

"Musím priznať, že áno. Hra v nadstavenom čase bola katastrofa, najmä keď sme hrali o jedného hráča menej."

Aký bol plán?

"Hrali sme proti tímu s najlepšou formou v La Lige. Vedeli sme, že Barcelona má problémy s našou silou a rýchlosťou. Postarali sme sa o to, že hrala v zónach, kde nepredstavovala nebezpečenstvo. Cieľom bolo narobiť problémy Busquetsovi a všetko vyšlo podľa plánu."

Ako si sa cítil, keď si videl toľko fanúšikov Eintrachtu na Camp Nou?

"Mal som dojem, že hráme dome. Aj oni pomohli."

zdroj: as.com
foto: Shutterstock

Diskusia

2 komentáre
2022-04-15 11:40:14
Povedal to presne, overil si to doma - máme problém so silou a rýchlosťou. Chceme držať loptu, spoliehať sa na techniku, postupné útoky. Keď súper hrá agresívne, rýchlo a veľa behá, máme problém. To sme videli aj v lige. Vieme sa presadiť proti unavenému súperovi, keď však vydrží fyzicky, nejde to. Toto sa musí zmeniť, musíme tiež naučiť sa odpovedať na silu a rýchlosť súpera rovnako - silou a rýchlosťou, upustiť, ak treba, od ťukesu. Videl som neustále agresívne zdvojovanie, či strojovanie našich hráčov, ale napriek tomu sme neboli schopní využiť voľný priestor, ktorý sa tým vyskytol, voľných hráčov v nebezpečných priestoroch - naopak, prihrávky išli dozadu, do strany. Ťažko len tak upustiť od zažitých návykov, ale bude to potrebné. Keď hráči súpera sú stále skôr pri lopte a vyhrávajú fyzické súboje, tak úspech nepríde. Zápas určite videli aj naši ďalší súperi v lige a prišli nato, čo na nás platí, ak budú hrať taký fyzicky a agresívny futbal. Ide len o to, či to vydržia celý zápas.
2022-04-15 11:57:08
Dufam, ze v dalsom zapase vypadnu...