Stále nie je jasné, či bude Ousmane Dembélé v metropole Katalánska pokračovať aj v nadchádzajúcej sezóne – a to aj napriek tomu, že platnosť kontraktu medzi francúzskym krídelníkom a Barcelonou čoskoro vyprší. V hre je aj jeho odchod, čo podľa médií podčiarkla posledná “last-minute“ ponuka od londýnskej Chelsea.  

Dlhotrvajúca “hra“ týkajúca sa Francúzovej budúcnosti ponúka viacero možných konečných alternatív. O novej ponuke, ktorú klub hráčovi predostrel, sme vás už informovali. Ak by sa však Dembélé rozhodol ďalej nepokračovať vo svojej futbalovej kariére na Camp Nou, do úvah o jeho ďalšom pôsobisku pripadá najmä Chelsea.

L´Equipe informuje o nedávnej ponuke, ktorú vedenie The Blues predostrelo hráčovi Barcelony. V prospech prestupu bývalého futbalistu nemeckej Borussie do hlavného mesta Anglicka hrá viacero faktorov. Najmä hovoríme o znovuobnovení spolupráce s trénerom Chelsea Thomasom Tuchelom – obaja totiž spoločne pôsobili v Dortmunde. To, že je Dembélé zvyknutý hrávať pod vedením nemeckého trénera, môže Londýnčanom dopomôcť pri ďalšom rokovaní s hráčom o jeho možnom pôsobení na Stamford Bridge.

Do karát predstaviteľom anglického klubu hrá aj nepriaznivo vyvíjajúca sa situácia ohľadom predĺženia zmluvy s Blaugranas. 25-ročný útočník totiž neúmerne dlho vyčkáva, okrem toho viackrát odmietol výhodnú ponuku zo strany katalánskeho klubu. Chelsea Dembélému ponúka omnoho lukratívnejšie podmienky, čomu dopomáha aj zmena v rámci vlastníckej štruktúry v mužstve pôsobiacom v Premier League. Nový vlastník Todd Boelhy je síce podľa medializovaných informácií schopný poskytnúť potrebné množstvo financií na prestupy, jedným dychom však varuje, že ekonomické reštrikcie zo strany UEFA môžu transfery výrazne skomplikovať.

Mundo Deportivo na záver informuje o Dembélého záujme zotrvať v Barcelone. Ak má však krídelník skutočne v úmysle pokračovať na Camp Nou, bude sa musieť z finančného hľadiska výrazne uskromniť. V rebríčku jeho futbalových priorít budú musieť byť peniaze na prvej pomyselnej priečke nahradené adekvátnymi výkonmi na ihrisku.

zdroj: football-espana.net / mundodeportivo.com / L´Equipe
foto: Shutterstock
    

Diskusia

6 komentáre
2022-06-28 15:50:12
Ponuka od Chelsea nam hra do karat. Myslim, ze snaha z nasej strana nie je ziadna.
2022-06-28 16:02:03
Dembo necekej na nic a uz to podepis a tahni do Anglie!