Barcelona porazila Real Madrid 1:0 v priateľskom zápase, ktorý sa odohral v Las Vegas. Jediný gól stretnutia strelil Raphinha. Blaugranas si víťazstvo zaslúžili a samotné stretnutie malo celkom vysokú úroveň.

Clásico v Las Vegas malo byť nielen prvým skutočným testom Blaugranas v tejto sezóne, ale aj príležitosťou vidieť v akcii nového posily. Tou najväčšou je nepochybne Robert Lewandowski, ktorého prestupom žije celé barcelonismo. Bývalý útočník Bayernu sa objavil v základnej zostave a doplnil tak veľmi silnú jedenástku s Raphinhom, Fatim, Pedrim, Araujom či Albom.

Zverenci Xaviho Hernándeza začali veľmi rýchlo získavať prevahu na ihrisku a prvú peknú akciu po pravom krídle potiahol Raphinha, no Brazílčanovi sa nepodarilo dobre zahrať do šestnástky. V 11. minúte prvú strelu zaznamenal Lewandowski, ale Courtois si priestor na bližšej žrdi postrážil. Momenty na to Fati dobre rozohral akciu s Poliakom, ale tej nakoniec chýbala väčšia precíznosť. Real prvýkrát pohrozil strelou z diaľky - Valverde trafil konštrukciu bránky. V 20. minúte stratil loptu Camavinga a do výbornej šance sa dostal Fati, no netrafil bránku.

Barcelona dominovala, že svoju územnú prevahu nedokázala pretaviť do gólov. Nakoniec sa to podarilo Raphinhovi, ktorý sa dostal k nepresnej prihrávke Realu, loptu si spracoval a fantasticky vystrelil spoza pokutového územia, vďaka čomu sa jeho mužstvo ujalo vedenia. O chvíľu na to sa Brazílčan ukázal na opačnom krídle, prihral Lewandowskemu, ale Courtois so zakončením Poliaka nemal problémy. Pred koncom prvého dejstva sme boli svedkami horúcich chvíľ, keď Katalánci zastavili faulom protiútok Los Blancos a niektorí hráči na oboch stranách si mali čo vysvetľovať. Rozhodcovia však situáciu upokojili veľmi rýchlo.

Xavi po prvom polčase vystriedal niekoľko hráčov a na trávnik sa dostali Dembélé, Balde, Frenkie a Aubameyang. Posledný menovaný sa na ihrisku veľmi rýchlo ohlásil, keď po centri Raphinhu nepresne vystrelil. Real predviedol peknú akciu v 59. minúte po pravom krídle a Asensio mal výbornú príležitosť na vyrovnanie, no netrafil bránku Barcelony. Ďalšie striedania na strane Barcelony spôsobili, že sme sledovali prakticky inú jedenástku. V 66. minúte po faule na Memphisa mala Barcelona možnosť štandardnej situácie, no strela Baldeho bola zablokovaná. V 72. minúte poslal Sergi Roberto výbornú prihrávku do šestnástky na Francka Kessieho, no ani záložníkovi Blaugranas sa nepodarilo prekonať brankára Realu.

V 86. minúte sa po prvýkrát z dobrej strany ukázal Dembélé, ale Courtois kryl strelu Francúza. Momenty na to potiahol protiútok Sergi Roberto, ale brankár Realu chytil aj ďalší pokus Dembélého. Memphis zas v dobrej šanci pridlho váhal až ju nakoniec prepásol. V 91. minúte bol Courtois opäť na svojom mieste, keď vyzrel aj na strelu Desta. Svoje šance nevyužili ani Kessie a opäť Dembélé, ale Kataláncom sa nakoniec podarilo zvíťaziť.

Za vyzdvihnutie stojí Raphinha, ktorý podal veľmi dobrý výkon a k tomu strelil aj gól. Lewandowskemu chýbala chémia so spoluhráčmi, čo je absolútne pochopiteľné. Bol však aktívny a počas 45 minút ukázal niečo zo svojho talentu. Barcelonu čaká ďalší zápas v stredu v noci a jej súperom bude Juventus. 

Real Madrid 0:1 FC Barcelona

Góly: 27' Raphinha

Zostavy

Real Madrid: Courtois, Lucas (min. 70, Odriozola), Militao (min. 61, Vallejo), Rudiger (min. 46., Mendy), Alaba (min. 46., Nacho), Valverde (min. 46., Kroos), Camavinga (min. 46, Modrić), Tchouameni (min. 46, Casemiro), Hazard (min. 46, Asensio), Vinicius (min. 70, Ceballos), Rodrygo (min. 70, Mariano).

FC Barcelona: Ter Stegen (min. 62, Peña), Araujo (min. 62, Dest), Christensen (min. 46, Frenkie de Jong), Éric García (min. 62, Piqué), Jordi Alba (min. 46, Balde), Busquets (min. 62, Nico), Pedri (min. 62, Roberto), Gavi (min. 46, Kessie), Fati (min. 46, Dembélé), Raphinha (min. 62, Memphis), Lewandowski ( min 46, Aubameyang).

Štatistiky

zdroj: fcbarca.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-07-24 08:28:38
V štatistikách je chyba. Strely na bránu by malo byť 1-1 a nie 0-6. Real trafil bránu (tyčka) raz a aj Barcelona ju raz trafila :-) Celkovo podľa zostrihu bola Barcelona aktívnejšia. Teším sa na sezónu, ak budú stále takto aktívne hrať.
2022-07-24 08:36:18
Mám takový dojem že tyč není střela na bránu.. Ale to je jedno, ale my určitě nemame jednu střelu na bránu. :)podle mě stats jsou dobré..