FC Barcelona naďalej pracuje na odchode nepotrebných hráčov z klubu. Niektorí už odišli a ďalšími v poradí sú Neto a Braithwaite. Prestup Brazílčana môže byť potvrdený v blízkej budúcnosti, pričom Dán bude súhlasiť s odchodom len ako voľný hráč.

Neto je krok od transferu do Bournemouth. Brazílčan rokuje s anglickým klubom a dolaďujú sa posledné podrobnosti. Všetko nasvedčuje tomu, že oficiálne potvrdenie transferu môže nastať v priebehu tohto víkendu. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že brankár odíde z Barcelony ako voľný hráč, čo znamená, že klub na prestupe nezarobí ani euro. Barcelone totiž v súčasnosti viac záleží na znižovaní miezd a vytvorení miesta v kádri pre registráciu nových posíl. Neto s rozviazaním zmluvy súhlasí. Katalánci tak ušetria aspoň peniaze, ktoré by Netovi museli vyplatiť na mzde v budúcej sezóne.

Brankár v priebehu leta odmietol viacero ponúk vrátane tej z Celty Vigo. Brazílčan sa rozhodol presťahovať do Premier League kvôli vyššiemu platu, ktorý mu Bournemouth dokázal ponúknuť. O pokročilej fáze rokovaní svedčí fakt, že Neto včera nebol prítomný na tréningu. Klub podobne postupoval pred niekoľkými dňami v prípade Riquiho Puiga, ktorý nakoniec prestúpil do Los Angeles Galaxy.

Ďalším hráčom na odpis je Martín Braithwaite, ktorý však Barcelone robí problémy. Dán prestúpil na Camp Nou vo februári 2020 ako núdzový transfer miesto zraneného Dembélého za 18 miliónov eur. V súčasnosti však súhlasí s odchodom z klubu len ako voľný hráč. Barcelona je na hráča nahnevaná, pretože odmietol už niekoľko ponúk od klubov, ktoré boli ochotné za transfer zaplatiť. Trénerský štáb pred časom informoval útočníka, že s ním v budúcej sezóne nepočíta, no ten napriek tomu odmietal hľadať nového zamestnávateľa. Ide o prekvapujúci postoj vzhľadom na to, že o niekoľko mesiacov sú na programe Majstrovstvá sveta v Katare a je ťažké si predstaviť, že tréner Dánska povolá na šampionát hráča, ktorý v klube sedí na lavičke.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-08-06 11:57:17
Vedenie dánskoho futbalu určite nie je také tupé aby nevedelo že Brait... sedí na lavičke z dôvodu neschopnosti funkcionárov predošlej bandy v Barce. A že sedí lebo nakúpili nových aj keď nemajú za čo. Vyšťaviť klub rozpredať aktíva vie každý magor. ANO - Laporta to zdedil ale kde je súd s Bartom ? A Brait. pôjde na MS aj keď ho "za trest" že nelíže prdele v Barce posadia. Aký bol len dobrý keď sme nemali žiadny útok ! Zabudli ste ... ?
2022-08-06 12:14:02
Ak by sme robili rebríček hlúpostí, ktoré sa v minulosti porobili, tak Martinov prestup k nám bude určite veľmi vysoko.