V prípade Frenkieho de Jonga sa na verejnosť dostávajú ďalšie a ďalšie informácie. Niekedy to už vyzerá tak, že klub stojí za únikmi týchto informácií do médií. Novinár Lluis Canut z Esport3 informoval, že záložníka celá táto situácia prekvapuje, no verí, že Barcelona si musí splniť záväzky, ktoré jej vyplývajú z platnej zmluvy. V katalánskom klube prebieha diskusia o tom, či by mal De Jong zostať v klube.

Ľudia z prostredia Frenkieho de Jonga pre Lluisa Canuta uviedli, že ich prekvapuje posledný únik informácií do médií. Ten sa týka toho, že Frenkie de Jong údajne spáchal pri podpise poslednej zmluvy trestný čin spolu s Josepom Mariom Bartomeuom. Zmluva však prešla všetkými auditmi aj inšpekciou La Ligy a všetko bolo až doteraz v najlepšom poriadku. Zástupcovia De Jonga upozorňujú, že hráč súhlasil so znížením mzdy v sezónach 2020/2021 a 2021/2022. Prevažnú časť mzdy si totiž odložil do budúcich období a v spomínaných sezónach zarábal len 3 a 6 miliónov eur v hrubom. 25-ročný futbalista zastáva názor, že svoju časť dohody splnil, akceptoval preloženie väčšej časti platu do budúcich období a teraz by mal klub prevziať zodpovednosť za kontrakt, ktorý sa zaviazal naplniť.

De Jong je toho názoru, že Barcelona má finančné problémy nie z jeho viny a nemá zámer opustiť klub, hoci mal poslať svojho agenta na rokovania so zástupcami Blaugranas. Canut tvrdí, že De Jong je sklamaný predovšetkým z konania Jordiho Cruyffa, s ktorým mal predtým veľmi blízke vzťahy. De Jonga znepokojuje nielen možná snaha Barcelony zrušiť kontrakt, ale aj samotné úniky informácií o jeho zmluve do médií. Možno to vnímať ako snahu o nátlak na hráča. Je totiž zrejmé, že Barcelona sa ho pokúša predať alebo dotlačiť k zníženiu mzdy.

Katalánsky denník Mundo Deportivo zas uvádza, že v Barcelone prebieha diskusia o budúcnosti De Jonga. Názory na túto tému v klube nie sú jednotné. Prezident a vedenie však začínajú byť naklonení tomu, že zotrvanie záložníka na Camp Nou by nemuselo byť zlou voľbou. Laportovi sa pozdáva herný štýl hráča a vzhľadom na jeho vek a schopnosti, sa môže v tíme uplatniť, prípadne nahradiť Sergia Busquetsa. De Jonga si cení aj Xavi. Stále však platí, že kvôli súčasnej situácii sa vzťahy Holanďana s klubom zhoršili.

zdroj: Esport3 mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-08-09 12:41:09
Prečo chce ostať v takomto klube.
buggo7 Premium
2022-08-09 12:43:48
Nikoho bych už nekupoval, musíme plnit závazky taky vůči našim hráčům co zde jsou delší dobu a ne jen posily. U Piqueho a Busquetse je v pořádku, že jde plat dolů stejně jako jejich výkonost. Ať na LB naskakuke balde a už nikoho nepotřebujeme