FC Barcelona sa dlhodobo snaží zbaviť Samuela Umtitiho aj Martina Braithwaitea, no narazila na odpor hráčov. Obaja zamietli odchod zadarmo a ak Katalánci chcú dosiahnuť, aby z klubu odišli, budú im musieť zaplatiť.

Barcelona nemá veľa šťastia v snahe dostať z klubu všetkých nepotrebných hráčov. Problémom sú vysoké platy, ktoré Barcelone spôsobili komplikácie. Klub preto musel nechať zadarmo odísť hráčov ako Neto, Riqui Puig a Mingueza. V týchto prípadoch totiž traja menovaní akceptovali zrušenie zmluvy. Braithwaite a Umtiti to každopádne odmietli. Stopér sa s klubom dohodol na tom, že ak si nájde nového zamestnávateľa, klub mu vyplatí jeho plat. Podobne je na tom útočník, ktorému zostávajú dva roky zmluvy.

Rokovania s Umtitim prebiehajú pokojne, hoci stopér si stále nenašiel nového zamestnávateľa. Rád by sa vrátil do Ligue 1, ale všetky francúzske kluby, ktoré o neho mali záujem, jeho príchod nakoniec zamietli. Umtiti má na stole nejaké ponuky z Turecka. Kontaktoval ho napríklad aj Olympiakos, ale nič zatiaľ nie je dohodnuté. Barcelonu však táto situácia znepokojuje, pretože nechce platiť za to, aby ho dostala z klubu preč, práve naopak, dúfa, že na predaji Umtitiho niečo zarobí.

V prípade Braithwaitea rokovania uviazli na mŕtvom bode. Dánsky útočník je na Barcelonu nehnevaný, pretože nedostal šancu na ihrisku a hráč zatiaľ pasívne čaká. Barcelona sa domnieva, že útočník má dohodu s iným klubom a bude čakať do posledného dňa prestupového obdobia na to, aby Barcelonu donútiť vypovedať mu zmluvu a doplatiť mu plat zo zostávajúcich dvoch sezón.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2022-08-10 10:13:35
Paraziti
2022-08-10 10:15:13
Vyradiť z kádra a 2 roky nech čaká na nový klub, keď im máme dať plat. Prečo by mali mať za rovnaké obdobie plat zo starého i nového klubu?