Andreas Christensen a Franck Kessie môžu opustiť Barcelonu zadarmo, ak ich klub nestihne zaregistrovať na víkendový zápas proti Rayo Vallecano. Prezident Joan Laporta je v každom prípade optimista a verí, že všetkých 7 posíl bude zaregistrovaných včas. Informuje ESPN.

Christensen a Kessie sa pripojili k Barcelone počas tohto leta ako voľní hráči, keď im skončila zmluva v Chelsea resp. Miláne. Do začiatku novej sezóny zostávajú už len 3 dni, no obaja nie sú zaregistrovaní v La Lige. Zdroje z klubu pre ESPN uviedli, že ak nebudú zaregistrovaní pred prvým ligovým zápasom novej sezóny, obaja majú právo aktivovať klauzulu vo svojej zmluve, ktorá im umožní odísť z Camp Nou zadarmo.

Ostatné posily ako Lewandowski, Raphinha a Jules Koundé, podobne ako Sergi Roberto a Ousmane Dembélé, ktorí podpísali nové zmluvy, takisto nie sú zaregistrovaní. ESPN v každom prípade tvrdí, že situácia týchto hráčov je iná, nakoľko Christensen a Kessie prestúpili do Barcelony ako voľní hráči. Preto ak sa rozhodnú, majú právo odísť z klubu ešte pred začiatkom sezóny.

ESPN dodáva, že v súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že sa tak stane a prezident Joan Laporta je naďalej optimista, že klub stihne zaregistrovať všetky posily. V najhoršom prípade sa vedenie klubu porozpráva s agentmi hráčov, aby sa vyhla takému extrémnemu scenáru, pričom bude zdôrazňovať, že zaregistrovať nové posily je možné do konca augusta.

ESPN dodáva, že katalánsky klub naďalej nemá dostatok finančných zdrojov na registráciu všetkých posíl a hráčov, ktorí podpísali nové zmluvy. Je pravda, že niektorí hráči by mohli byť zaregistrovaní už teraz, ale to závisí od nákladov a kombinácie zmlúv. Barcelona chce v súvislosti s tým predať ďalších 24,5% práv na Barça Studios a naďalej rokuje o znížení platov s Gerardom Piquém a Sergiom Busquetsom. Katalánsky klub dúfa, že predaj klubových aktív v spojení so sponzorskou zmluvou so Spotify nakoniec umožní klubu zaregistrovať všetkých hráčov.

zdroj: ESPN
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-08-10 17:13:17
? to je hrozná komedie
2022-08-10 17:26:33
Panečku a teraz všetci tu panikárite, ale zabúdate na to podstatné MÔŽU a nie MUSIA!!! Obaja tu chcú byť a neprišli do Barcelony len na mesiac.