Čoraz viac indícií nasvedčuje tomu, že Frenkie de Jong nakoniec prestúpi do Chelsea. Agent hráča Ali Durson dnes pricestoval do Barcelony a médiá v Španielsku a Anglicku tvrdia, že dohoda o prestupe je na dosah.

Barcelona po celý čas pracuje na tom, aby splnila veľmi prísne pravidlá finančného fair play La Ligy. Nechce však naďalej rozpredávať svoje aktíva - najlepšie by bolo predať nepotrebných hráčov, aby na nich klub zarobil nejaké peniaze a zároveň znížiť výdavky na platy. Hoci je Frenkie de Jong nepochybne hráčom, ktorý si vďaka svojim schopnostiam zaslúži obliekať dres Blaugranas, no Kataláncom sa teraz viac hodí jeho predaj, pretože by poriadne zarobili a okrem toho by ušetrili veľkú čiastku na mzde hráča. V Barcelone si uvedomujú, že odchodom De Jonga by zabili dve muchy jednou ranou.

Katalánci sa snažili predať De Jonga do Manchestru United, ale táto možnosť padla kvôli neochote hráča prestúpiť na Old Trafford. Chelsea však hráva v Lige Majstrov a táto alternatíva je pre Holanďana schodnejšia. Jeho agent dnes priletel do metropoly Katalánska. Ali Durson sa mal stretnúť s predstaviteľmi Blaugranas a tí hráčovi odkázali jasne - buď si zníži plat, alebo bude musieť opustiť klub. Gerard Romero tvrdí, že Barcelona chce, aby hráč odišiel do Chelsea čo najskôr, pretože chce zaregistrovať nových hráčov. Najbližšie hodiny budú pre ďalší vývoj operácie kľúčové.

Katalánci očakávajú, že De Jong sa rozhodne rýchlo, pretože klub už nemá čas ďalej čakať. Je pár dní do prvého oficiálneho zápasu novej sezóny a Barcelona ešte stále nezaregistrovala ani jednu novú posilu. Vôkol Frenkieho de Jonga sa však vytvára napätá atmosféra už aj v radoch fanúšikov Barcelony. Keď Holanďan dnes prišiel do tréningového centra, niekoľko fanúšikov na neho nadávalo, aby si znížil plat. Všetko sa otáča proti nemu...

zdroj: sport.es mundodeportivo.es gerardromero the times
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2022-08-10 20:55:18
Frankie, choď prosím, aj keď sa mi to ťažko píše...Barcelona ťa vydiera, Chelsea ti zaplatí všetko, pre tvoje dobro sa rozhodni odísť keďže v Barcelone ťa chcú iba za určitých podmienok, je y si ťa vážili, bojujú o teba, momentálne "bojujú" o teba iba ak si znížiš plat, nefér správanie tohto vedenia (samozrejme ďakujeme bartovi ?)
2022-08-10 20:59:05
Hnus toto okolo neho...mimo temu-Luuk bravo!