Katalánci na úvod sezóny nedokázali zvíťaziť, keď na Camp Nou len remizovali s Rayo Vallecano 0:0. Mužstvu chýbala potrebná efektivita. Ako si viedli jednotliví hráči, to naznačí hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 7,2

Nemecký brankár bol včera najlepším hráčom Barcelony, keď zaznamenal dvojicu kľúčových zákrokov a udržal mužstvo v hre. Ako vždy bol dobrý aj s loptou na kopačkách.

Araujo - 5,8

Uruguajčan mal na svojej strane problémy, keďže si nevedel poradiť s Alvarom Garcíom, ktorý cez neho pri niekoľkých príležitosť prešiel. Araujovi častokrát chýbal pokoj, keď bol na lopte. Neskôr sa presunul opäť do stredu obrany a tam to bolo lepšie. Vo všeobecnosti však ide o zápas, na ktorý by najradšej čo najskôr zabudol.

Christensen - 6,5

Solídny debut v La Lige pre posilu Blaugranas. Bol to najistejší obranca Barcelony v zápase proti Rayo Vallecano. Vzadu bol istý aj na lopte. Predviedol výborný zákrok, ktorým zastavil Camella v druhom polčase.

García - 6,5

Nebol to veľmi presvedčivý výkon v porovnaní s Christensenom a videli sme nejeden prípad, kedy jeho zlé pozičné postavenie takmer umožnilo súperovi dostať sa vpred. Našťastie sa to skončilo bez ujmy.

Alba - 5,9

Priemerný výkon zo strany veterána, ktorý mal s Camellom plné ruky práce pri viac než len jednej príležitosti. Albovi sa však napriek tomu darilo podnikať ofenzívne výpady, ale neraz sa rozhodol zvláštne.

Gavi - 5,7

Mladík sa objavil v základnej zostave, ale Xavimu sa za dôveru neodvďačil, keďže podal podpriemerný výkon. Nevedel si poradiť s Pathe Cissom a v druhom polčase bol vystriedaný.

Busquets - 5,2

Slabý vstup do sezóny v podaní kapitána Barcelony, ktorý bol pri rozohrávke pod tlakom hostí. Hoci sa mu miestami darilo pomáhať mužstvu v diktovaní tempa hry, veľa jeho herných aspektov neohúrilo. Nakoniec zápas po dvoch žltých kartách ani nedohral.

Pedri - 6,2

Mladý Španiel sa usilovne snažil niečo vytvoriť, ale chýbala mu podpora od spoluhráčov vôkol neho, ktorí nebola naladení na rovnakú vlnovú dĺžku. Z jeho strany sme videli niekoľko pekných výmen lopty či nejakú tú strelu z diaľky, no bol vystriedaný kvôli zdravotnému nepohodliu.

Raphinha - 5,9

Nevydarený debut. Brazílčan bol len tieňom samého seba. V zápase proti Rayo nedokázal potrápiť obrancov súpera, podal nervózny výkon. Nevytvoril nič, čo by stálo za zmienku. Po prechode na ľavé krídlo sa zdalo, že je ešte neefektívnejší.

Lewandowski - 6,2

Obrancovia súpera mu neumožnili dýchať a dusili ho takmer počas celého zápasu. Keď sa už ocitol pred bránkou, nedokázal zakončil poriadne. Pre Aubu vytvoril šancu a po zákroku na neho sa mohla pískať aj penalta. Vo všeobecnosti to však nebol debut, na ktorý bude Poliak rád spomínať.

Dembélé - 6,2

Frustrujúci večer pre Francúza, pretože po celý čas sa nedokázal dostať do rytmu, podobne ako Raphinha. Dembélé mal najlepšiu šancu Barcelony v prvom polčase, ale zakončil priamo do brankára. Snahu mu nemožno uprieť, neustále si menil pozíciu na krídle a hľadal diery v obrane súpera, no na zápas nemal vplyv.

Náhradníci

60' Roberto - 5,6

Prišiel po hodine hry a Xavi ho poslal na pravý kraj obrany. V každom prípade v zápase neurobil nič, čo by stálo za zmienku.

60' Fati - 6,2

Vystriedal Raphinhu a do útoku Blaugranas vniesol iskru, ktorá mužstvu dovtedy chýbala. Jeho rýchlosť narobila obrane súpera problémy. V jednom prípade musel zasahovať Dimitrievski.

60' De Jong - 6,6

Holanďan ukázal, čo môže mužstvu ponúknuť, keď po hodine hry vystriedal Gaviho. Neustále behal, začal hru tlačiť viac dopredu a pokúšal sa so zápasom niečo urobiť. V koncovke zápasu sa musel stiahnuť na post stopéra.

72' Kessie - 5,8

Nahradil zraneného Pedriho v 72. minúte. Do stredu poľa vniesol silu a viac agresivity. Dokonca aj skóroval, ale rozhodca mu gól anuloval.

82' Aubameyang - 6

Vystriedal Albu v 82. minúte. Dostal sa do šance, ale loptu spred čiary upratal Catena.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2022-08-14 13:49:22
Roberto nespravil nic co by stalo za zmienku?ja si myslim ze ked mal 2 nahravky z toho 2 dodrbal tak to teda stoji za zmienku totalny drevak…raphinha s dembeleme zhoreli jak fakle…pozicna hra Garciu?vsak ten ani nevie co to znamena…
2022-08-14 14:06:34
Christensen - 6.5 - solídny debut, najistejší obranca.
Garcia - 6.5 - nebol to presvedčivý výkon v porovnaní s Christensenom.
Som jediný, ktorému to hodnotenie nejako nevychádza? :D