Barcelona plánuje uskutočniť prestup Bernarda Silvu v závere letného prestupového obdobia. Manchester City sa však svojho hráča nechce vzdať len tak. Anglický klub si chce udržať Portugalčana v kádri aj napriek jeho túžbe po odchode na Camp Nou.

Mateu Alemany a Jordi Cruyff chcú uzavrieť úspešné prestupového obdobie z pohľadu Blaugranas hviezdnym transferom, ktorého hlavou postavou má byť Bernanrdo Silva. Anglický The Athletic však uvádza, že to bude takmer nemožné.

Médiá totiž píšu, že The Citizens už stanovili cenu za Silvu na úrovni 100 miliónov eur. Klub ho považuje za jedného zo svojich najlepších hráčov uplynulej sezóny - nastrieľal 13 gólov a na ďalších 7 prihral. Vzhľadom na to považuje prestupovú sumu za adekvátnu.

Silva má 28 rokov a kontrakt na Etihad do roku 2025. Hodnota hráča na webe transfermarkt je 80 miliónov eur. V súčasnosti platí, že City nedostali od Barcelony žiadnu formálnu ponuku. Ak sa Barcelona rozhodne pre formálnu ponuku, vie, že City očakávajú prevažnú časť z požadovanej sumy vo fixnej platbe. Bonusy majú tvoriť len malú časť celkovej sumy. V klubových kanceláriách na Camp Nou si uvedomujú, že operácia je mimoriadne komplikovaná, ale veria, že sa klubu nakoniec podarí uzavrieť dohodu s The Citizens.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-08-16 08:34:16
100mega je vela?.Neraz sme doplatili na tieto priliz predrazene prestupy,radsej nechat Frenkieho a pustit Depaya
2022-08-16 08:37:07
sem s nim, prerobime ho na RB