Barcelona naďalej pracuje na znižovaní platov, aby dokázala splniť pravidlá finančného fair play La Ligy a mohla zaregistrovať Julesa Koundého. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že dosiahnuť dohodu o znížení platov v prípade Sergia Busquetsa a Gerarda Piquého bude veľmi ťažké.

Celá operácia je v súčasnosti nesmierne komplikovaná. V prípade Piquého sú rokovania pozastavené, no obe strany boli blízko k dohode ešte predtým, ako sa klubu nakoniec podarilo zaregistrovať 6 zo 7 hráčov. Mundo Deportivo informuje, že stopér súhlasil so znížením platu nielen v predchádzajúcej sezóne, ale dohodnuté mal zníženie aj na sezónu 2022/2023. Odhaduje sa, že Piqué si znížil plat o desiatky miliónov eur. Vďaka tomu mohla Barcelona zaregistrovať Memphisa Depaya a Érica Garcíu. Nakoniec vysvitlo, že hráč si mzdu len odložil do budúcich období. Agent obrancu požadoval to isté aj v tomto prípade, ale klub mu túto garanciu nechcel poskytnúť.

V prípade Busquetsa je to však celé ešte komplikovanejšie, pretože zmluvu má platnú už len jeden rok. Barcelona mu navrhla predĺženie spolupráce o jeden či dva roky, ale stredopoliar má iné plány. Po tejto sezóne chce ukončiť kariéru na Camp Nou a presťahovať sa do MLS. Agent Busquetsa navrhol predĺženie zmluvy s klauzulou o predčasnom ukončení spolupráce, ale predpisy La Ligy určujú, že Barcelona by v takom prípade nemohla kapitánovi odložiť časť mzdy. Mundo Deportivo informuje, že Busquets už trikrát súhlasil so znížením platu alebo odložením jeho časti.

Barcelona je presvedčená, že schodnejším riešením je predaj hráčov, než zníženie mzdy v prípade kapitánov, ktorí sú názoru, že klubu pomohli dostatočne. O viacerých hráčov Barcelony majú záujem iné kluby, pričom najbližšie k odchodu má Memphis Depay do Juventusu. Rokovania o odchode v prípade hráčov ako De Jong, Aubameyang či Dest nemusia byť jednoduché. Barcelona sa samozrejme môže kedykoľvek vrátiť k rokovaniam o znížení platov v prípade Busquetsa a Piquého, ale aktuálne pozície oboch strán sú veľmi vzdialené.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-17 10:54:37
Ako som dobre pochopil, Laporta vybavil odloženie platov v prípade Busquetsa a Piquého. Teda musela sa meniť zmluva. Ale problémová je len rovnaká zmluva v prípade FDJ. Som zvedavý na ten súd s FDJ, keďže klub tvrdí, že zmluvna je neplatná.
2022-08-17 11:18:38
hlavne, ze som cital na viacerych miestach, ze Pique navrhol barcelone, ze bude hrat zadarmo. stavim sa, ze tento bulshit vypustil sam.
pani kapitani dva sezony hovorili, ako si znizuju platy, Pique mal reci, ze tu uz nezaraba skoro nic, a nakoniec sa zisti, ze klub mu dlzi desiatky milionov na odlozenych mzdach. takisto to bude s Busquetsom a Albom.
za tie ich sialene platy by sa dali kupit nahrady na ich posty.
keby mali chochmes, tak odidu sami z klubu, ktoremu uz davno neponukaju nic, len zmykaju pokladnicu ako hyeny co obhryzaju kosti zdochliny.
viem znie to tvrdo, ale taky Puyol odisiel s dvojrocnou zmluvou, a Xavi a Iniesta odisli ked hrali na ovela lepsiej urovni, ako tito traja kapitani + " buduci presidente"