Xavi Hernández pokračuje v príprave na zápas proti Realu Sociedad, v ktorom čelí jednému veľkému problému - Sergio Busquets je suspendovaný kvôli červenej karte. Z tohto dôvodu môže nastať zaujímavá situácia, pretože v základnej jedenástke sa nemusí objaviť ani jeden zo štyroch kapitánov tímu.

Hoci by absencia Jordiho Albu v základnej jedenástke bola prekvapením, čoraz viac médií tvrdí, že sa to môže stať. Katalánec už nie je nedotknuteľným hráčom a klub sa snaží kúpiť Marcosa Alonsa, aby zvýšil konkurenciu na ľavej strane obrany. Nateraz má na tejto pozícii spomínaného Albu a Alejandra Baldeho, ktorému trénerský štáb dôveruje a počas leta určite neodíde z klubu. Za zmienku stojí to, že Alba v zápase proti Rayo Vallecano výrazne zaostával za súpermi z fyzického hľadiska.

V zajtrajšom zápase sa na ihrisku od úvodu neobjaví ani Gerard Piqué, keďže boj o minúty v strede obrany je mimoriadne tvrdý aj napriek tomu, že Jules Koundé nebol zatiaľ zaregistrovaný. O miesto v základe sa pobijú Ronald Araujo, Andreas Christensen a Éric García. Okrem toho platí, že kapitán stále nie je úplne zdravotne v poriadku. Kto však nahradí Busquetsa? Mohol by to byť Miralem Pjanić, ktorý v priebehu predsezóny podával dobré výkony. Sergi Roberto sa zrejme neobjaví v základe ani v zálohe, ani v obrane.

Barcelona tak môže zajtrajší zápas na Anoeta začať so zostavou, v ktorej budú chýbať štyria kapitáni tímu. Naposledy sa tak stalo 22. decembra 2020, kedy Barcelona porazila Real Valladolid 3:0. Piqué bol zranený, Alba vykartovaný a Busquets zasiahol do stretnutia v druhom polčase, keď vystriedal De Jonga. O niekoľko týždňov skôr sme boli svedkami rovnakej situácie v stretnutí Ligy Majstrov proti Dynamu Kyjev - Alba a Busquets boli zranení a Alba po polčase striedal Lengleta.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-08-20 08:20:04
.... Len škoda, ze to vynechanie starcov zo zostavy nieje zo strany Barcelony aktívne, ale je to iba pasívna záležitosť.
2022-08-20 09:54:22
Jak sa hned vie ze albA ,pique a ani roberto nebudu hrat ....