Xavi Hernández na tlačovej konferencii po víťazstve nad Realom Sociedad uviedol, že jeho zverenci ukázali odvahu, keď sa zmenil systém, ktorý mal zaskočiť súpera. Tréner okrem toho zdôraznil, že ho znepokojuje fakt, že stále nemôže využiť služby Julesa Koundého.

Čomu mala poslúžiť zmena systému? Akú úlohu zohrával Frenkie de Jong?

"Systém sme zmenili preto, lebo Real Sociedad hrá s dvojicou ofenzívnych záložníkov. Zariskovali sme, pretože hra na troch obrancov znamená, že nepokrývame celý priestor. Bolo to ťažké a Mikel Merino dobre pochopil našu hru. Rozohrával na krídla a komplikoval nám život. Tento systém poslúžil na to, aby sme mali loptu. Hráčom som povedal, že v tomto systéme je potrebné ukázať osobnosť. Aj súper chce mať loptu a natláča vysoko. Boli sme však odvážni a v druhom polčase sme hrali pokojne a trpezlivo na polovici súpera. Frenkie nemal konkrétnu pozíciu. Ide o pohyb v správnom momente. Keď má loptu obranca a ja sa ukážem na prihrávku za záložníkom súpera, tak práve tam chcem dostať loptu. Tieto detaily sme nepochopili ešte úplne. Frenkie nám dáva veľa. Dnes stratil loptu pri vyrovnávajúcom góle, ale vo všeobecnosti zahral dobre. Urobili sme dobre, keď sme Pedriho stiahli viac, pretože Gavi bol zvyknutý hrať medzi líniami. Aj Ferran sa dobre ponúkal medzi formáciami a Balde a Ousmane mali rozťahovať hru na krídlach."

[Marta Ramon, RAC1] Čo ťa podnietilo urobiť dvojité striedanie a poslať do hry Ansu a Raphinhu?

"Zdvojnásobili sme stávku. Remíza pre nás nebola dobrým výsledkom. Stiahli sme Baldeho, ktorý bol falošným krídelníkom a začali sme hrať s dvojicou typických krídelníkov a útočníkom v úlohe 'interior'. V podstate sme mali štyroch útočníkov. Zariskovali sme a vyšlo nám to dobre."

[Adria Albets, Cadena SER] Prečo Ansu nehrá v základnej zostave? Ide o zdravotnú záležitosť alebo otázku taktiky?

"Je to kombinácia oboch týchto vecí a pocitov po tréningu. Napríklad Ferran Torres trénoval veľmi dobre a nasadil som ho do základnej zostavy. Kto dobre pracuje, bude hrať. Máme veľa rôznorodých možností. Neraz som povedal, že hrať za Barcelonu 'stojí veľa'. Existuje interná rivalita. Je to už problém pre mňa, aby som zložil základnú jedenástku."

[Helena Condis, Cadena COPE] Hnevajú ťa hráči, ktorí nechcú odísť, čo bráni registrácii Julesa Koundého a ostatných hráčov?

"Nie, oni ma nehnevajú. Nakoniec každý predsa myslí na svoju budúcnosť alebo na čo najrýchlejšie riešenie, ale nehnevá ma to. Hnevá ma to, že nemôžem využívať Koundého, ktorý trénuje veľmi dobre a ktorý by dnes s najväčšou pravdepodobnosťou hral."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] V základnej zostave sa dnes neobjavil ani jeden zo štyroch kapitánov. Je to nejaký odkaz?

"Aby som bol úprimný, ani som si to neuvedomil, kým nebolo potrebné vybrať kapitána. Vyberám si tých, ktorí pracujú najlepšie. Nepozerám ani na mená, ani na vek. Rozhodujem sa pre dobro tímu. Do hry sa dostal Jordi a zahral dobre, možnože mohol nastúpiť aj Gerard Piqué. Sergi Roberto zahral na poste pivota, Busquets bol suspendovaný... Ide o to, aby sa pomáhalo tímu."

[Laura Brugues, TV3] Povedal si, že si bol nahnevaný, že si nemohol použiť Julesa Koundého. Ako ti to bolo oznámené?

"Aby to nebolo zle interpretované; nechcem nikomu nič odkázať. Mateu Alemany odvádza skvelú prácu, aj Jordi Cruyff. Všetkých nás to hnevá, pretože sme podpísali dôležitého hráča, ktorý by mal hrať. Chápe to aj samotný hráč. V sobotu sme sa o tom bavili s Mateu a Jordim a taká je situácia. Dúfam, že sa podarí zaregistrovať Julesa na nasledujúci zápas."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-08-22 06:55:03
Koundeho nezaregistrujú ani do konca roka, pokiaľ neodíde Depay. Umtiti a hlavne vyžierka Bratwaith.
8JK8 Premium
2022-08-22 08:07:09
"Vyberám si tých, ktorí pracujú najlepšie. Nepozerám ani na mená, ani na vek. Rozhodujem sa pre dobro tímu."


Veľmi chválim aj keď prichádzali správy že bude hrať Balde neveril som tomu až do uverejnenia základnej zostavy pokiaľ to takto pôjde ďalej na konci sezóny nás čaká základná zostava ktorú by sme možno aktuálne ani neočakávali....