Katalánci si prvý zápas Ligy Majstrov v prebiehajúcej sezóne vychutnali a poľahky vyhrali nad Viktoriou o niekoľko gólov. Ani tento zápas však nebol bezchybný - čo nám ukázal?

Najlepšie: Hetrik Lewandowskeho

Mal to byť pekný a pohodový zápas a v podstate to tak aj bolo. Ťažko sa ubrániť dojmu, že by Plzeň mohla Barcelonu nejako vystrašiť. Nadšenie hostí však uhasil Robert Lewandowski. Poliak odohral fantastické stretnutie a to nielen z pohľadu gólov, ale aj z pohľadu spolupráce so spoluhráčmi. Po jeho pätičke sa mal na listinu strelcov zapísať aj Pedri. Výborne prihrával aj Fatimu či Albovi. Bojoval o každú loptu a fantastický hral chrbtom k bráne. Vo výsledku bol zaslúžene zvolený za hráča zápasu. Potešili aj gólové prihrávky Dembélého. A tiež to, že sa zobudil aj Španiel, ktorý si okrem toho pripísal aj asistenciu.

Najhoršie: Jednoduché chyby v defenzíve

Viktoria nepatrí medzi najsilnejšie kluby, ale má technicky dobre vyspelých hráčov, ktorí dokážu hrať na brejky. Česi to dokázali aj dnes napriek prehre 5:1. Gól Sýkoru po pomerne náhodnej akcii je jedna vec, no Xaviho musí znepokojovať niekoľko ofenzívnych akcií po zbytočných stratách lopty. V zápase proti silnejšiemu súperovi by takéto chyby a naivné prihrávky mohli vyjsť oveľa drahšie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-09-08 06:14:03
Bol to skvelý zápas takže nechcem vypichovať negatíva, ale podľa mňa Koundemu presun na RB vôbec nevyšiel a tá chyba bola úplne podcenenie súpera “veď aj tak nedá gól” - strata koncentrácie, 6hráčov sa pozeralo v stoji ako protihráč bežil za loptou. Taký prístup nemôžu mať hráči ani na 20sekúnd.
2022-09-08 06:23:34
Ano Plzeň je fotbalový trpaslík o proti Barce, ale i takový dokážou potrápit, když top klub není fyzicky dobře připravený viz třeba zápasy Barca - Slavia. Včera byla vidět úplně jiná dynamika týmu Barcy o proti tomu před cca 2-3 lety a krásně se na to kouká na ty hráče v neustálém pohybu a když se k tomu přidá technická vyspělost, tak takový tým jako Plzeň nemá šanci. No Dembélé naprosto famózní - nepoznávám ho. Ten klid na míči. Lewa masterclass. Taky těší mě hráči jako Kessie, Christensen. Hráči zadarmo s nepřemrštěným platem. Skvělí na hráči do rotace. Ano Plzeň byla slabá, ale je hezký vidět, že takový zápas si umí už Barca pohlídat a ne se protrpět k vítězství i proti slaboučkému týmu jako tomu bylo před 2-3 lety.