Barcelona sa v zápase proti Cádizu rozbiehala pomalšie, no zverenci Xaviho Hernándeza to rozbalili naplno v druhom dejstve, keď strelili 4 góly. Aj známky však poukazujú na to, ktorým hráčom tento zápas nevyšiel úplne dobre.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Je úžasné, že Ter Stegen nemusel počas zápasu vôbec zasahovať, čo len poukázalo na to, že Cádiz nebol nebezpečný. Brankár Barcelony riadil dianie v šestnástke a poradil so všetkým, čo bolo nutné.

Bellerín - 6,9

Na začiatku svojho debutu pôsobil nervóznym dojmom, ale postupom času sa dostal do zápasu. Zohral veľmi dôležitú úlohu vo výstavbe akcie pred druhým gólom. V prvom rade sa však musí aklimatizovať v tíme a lepšie pochopiť dynamiku hry mužstva.

Araujo - 6,7

Araujo predviedol ďalší výkon, ktorý začína byť typický pre jeho štýl. Nemal veľa práce, ale počínal si dobre, keď bolo potrebné hrať aj s loptou.

Piqué - 7,2

Xavi musí mať z výkonov veterána veľkú radosť. Piqué spočiatku sezóny sedel na lavičke, ale keď sa objavil na ihrisku, ponúknutú možnosť využil naplno. Stopér podal dobrý výkon a dokázal, že je tímu ochotný podať pomocú ruku prostredníctvom kvalitných výkonov.

Balde - 7,1

Ľavý bek podal výkon, ktorý mu len zvýši sebavedomie do ďalších zápasov a ktorý mu upevní miesto v základe. Patril medzi najlepších hráčov na ihrisku, spoľahlivý v obrane a obrovská sila v ofenzívnej tretine.

Gavi - 7,5

Ďalší fantastický zápas od odchovanca La Masie, ktorý, zdá sa, že naberá sebavedomie vzhľadom na zodpovednosť, ktorú v tíme má. Gavi v strede poľa neúnavne makal, staral sa o to, aby mužstvo mohlo získavať lopty a vždy bol pripravený vydať sa vpred. Mal prsty v dvoch góloch.

Busquets - 6,9

Štandard v podaní pivota, ale proti silnejším tímom sa musí zlepšiť. Napríklad hneď v ďalšom zápase proti Bayernu Mníchov.

De Jong - 7,5

De Jong trénerovi ukázal, že mu môže dôverovať. Strelil veľmi dôležitý úvodný gól stretnutia. Po góle však prestal hrať tak intenzívne. Na druhej strane platí, že takýto výkon ho vo všeobecnosti povzbudí.

Raphinha - 7,3

Brazílčan pokračoval vo svojich energických výkonoch a nastrelil žrď súperovej brány. Hoci zápas v jeho podaní mal lepšie aj horšie pasáže, nakoniec mal podiel na dvoch góloch.

Depay - 6

Depay bol najhorším hráčom základnej zostavy a jeho herná úroveň bola evidentne nižšia v porovnaní s ostatnými. V dôsledku toho ho v strede týždňa uvidíme zrejme opäť na lavičke.

Torres - 5,8

Taktiež nič extra. Možno je to kvôli tomu, že nehráva pravidelne, ale Španiel pôsobil tak, ako by si veľmi neveril.

Náhradníci

57' Dembélé - 7,4

Zmenil dynamiku v ofenzíve, keď predviedol niekoľko zaujímavých ťahov v poslednej tretine. Nakoniec sa dokázal zapísať aj na streleckú listinu.

57' Lewandowski - 8,3

Poliak pokračuje v gólových hodoch a pridal druhý presný zásah Barcelony v zápase. A prihral na ďalšiu dvojicu gólov. Z Lewandowskeho sa postupne stáva talizman Blaugranas.

57' Pedri - 6,5

Xavi sa v tomto zápase mohol zaobísť aj bez Pedriho, ale jeho príchod zlepšil intenzitu hry tímu a celkové tempo.

72' Fati - 6,7

Fatimu určite pomôže strelený gól, ktorý mu vypracoval Lewy.

78' Alonso - 6,3

Pripísal si prvé minúty v drese Blaugranas, ale neodohral takú porciu, aby bolo možné niečo zhodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

5 komentáre
2022-09-11 09:35:24
Ter stegen nemusel nič riesit, to musí 20 zákrokov urobiť aby mal vyššiu známku? Čisté konto je čisté konto, tak nabudúce dajme ferrana do brány, nech má vyššie číslo ako v priemere 6, ktoré je z mňa aj tak vysoké ?
2022-09-11 10:01:46
Balde obrovska sila v ofenzivnej tretine? Podava dobre vykony ale ofenziva je u neho najslabsi clanok