Katalánci v zápase v Allianz Arena neboli horším tímom ako Bayern Mníchov, no nevyužili množstvo vytvorených šancí. Bayern však na začiatku druhého dejstva nezaváhal. Pre Kataláncov je to aj napriek prehre zápas s množstvo pozitív, na ktorých sa dá stavať do budúcna. Známy sú nasledovné.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 5,9

Nemecký brankár si mohol počínať lepšie pri oboch góloch Bayernu, hlavne pri prvom, ktorý padol po rohovom kope so zakončením na bližšiu žrď. Ter Stegen mal loptu na dosah, ale neurobil nič.

Koundé - 6,2

Koundé si v prvom polčase počínal veľmi dobre v defenzíve, ale v útoku neponúkol nič. Neskôr však mal čo robiť s Manem a Daviesom. Celkovo však neodohral veľmi dobrý zápas.

Araujo - 5,9

Araujo bránil dobre, ale oveľa lepšie mohol zasiahnuť v niektorých situáciách. V každom prípade sa nezhostil vodcovskej úlohy a netlačil mužstvo vpred.

Christensen - 5,7

Christensen má na svedomí druhý gól Bayernu, keďže Musiala a Sane preleteli práve okolo neho. Podobne ako Araujo, nedarilo sa mu držať obrannú líniu vyššie a Katalánci v dôsledku toho nemali nad zápasom väčšiu kontrolu.

Alonso - 6,3

Alonso nedokázal ubrániť Hernándeza na bližšej žrdi a Bayern sa ujal vedenia v zápase. Vo všeobecnosti to nebol zápas, na ktorý bude rád spomínať. Pritom v drese Blaugranas debutoval v Lige Majstrov.

Gavi - 6,9

Odchovanec La Masie odohral výborný prvý polčas, ale v druhom dejstve nemal na dianie na ihrisku veľký vplyv, nakoľko Barcelona prišla o kontrolu nad stretnutím. V prvom polčase bol však pre Bayern mimoriadne nebezpečný, dostal sa do jednej či dvoch šancí, s ktorými mal naložiť lepšie.

Busquets - 6

Busquets sa potrebuje viac presadiť a ukázať viac energie, aby dokázal čeliť tímu ako Bayern. Súper ho občas prevalcoval a určite mal zasiahnuť lepšie počas akcie Saneho s Musielom pred druhým gólom Bayernu.

Pedri - 7

Pedriho je radosť sledovať a dokázal to výkonom v prvom polčase. No nevyužil skvelú šancu, keď trafil len žrď a druhý tutovku poslal do nôh Neuera.

Raphinha - 5,9

V prvom polčase mal pár dobrých momentov, mohol streliť aj gól. Jeho strelám chýbalo len málo. S jeho energickým herným štýlom mal Bayern miestami problémy, ale vo všeobecnosti ho ubránil.

Lewandowski - 6,2

Poliak bol pre Bayern nebezpečný najmä v prvom polčase. Dostával sa do vyložených streleckých pozícií, ale nedokázal premeniť ani jednu šancu. Určite to nebol návrat domov, ktorý očakával.

Dembélé - 5,8

Dembélému zápas nevyšiel, pretože nech sa pokúsil o čokoľvek, nevyšlo to. Prekvapivo však v druhom polčase zostal na ihrisku dlhšie ako Raphinha.

Náhradníci

61' Torres - 5,7

Torres mal jednu dobrú šancu na strelenie gólu, ale nedokázal ju využiť. Pokračuje v priemerných výkonoch.

61' De Jong - 6,2

De Jong dodal Barcelone po svojom príchode na trávnik nový rozmer, vytvoril niekoľko šancí a darilo sa mu získavať pod kontrolu hru v strede poľa. Ale postupom čase sa aj Holanďan vytratil.

70' García - 6

Nahradil Christensena, pretože Xavi sa snažil vystužiť defenzívne rady. Ale po jeho príchode sa toho veľa nezmenilo.

80' Kessíe - 6,3

Nemal dostatok času na to, aby mohol so zápasom niečo urobiť.

80' Fati - 5,9

Fati nemal na zápas vplyv, keďže zasiahol pomerne neskoro.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

5 komentáre
2022-09-14 15:28:30
Len sa chcela spýtať...Stegen chyboval pri góle, celkovo dostal 2, zlikvidoval jednu gólovú šancu, hodnotenie 5.9...proti Cadizu čisté konto a nemusel nič riešiť, hodnotenie 6.2? teraz vidíte, aké máte zle hodnotenia najmä Ter Stegena....
2022-09-14 15:39:33
Lewa za co taka vysoka znamka? Zavrazdil 2 mega sance a v druhom polcase prakticky neexistoval. Len preto, ze je to Lewa?