Katalánci včera zdolali Elche rozdielom triedy. Podali dobrý výkon, no nie bezchybný. Viac v dnešnom hodnotení.

Najlepšie: Prechádzka ružovou záhradou

Tento zápas mal byť pre Barcelonu jednoduchší už pri pohľade na papierovú kvalitu súpera. Vylúčenie Verdu v 14. minúte však zapríčinilo, že zápas bol pre Kataláncov takmer na tréningovej úrovni. Výkon mužstva možno nebol ohromujúci, no najlepší hráč tejto sezóny potvrdil svoju skvelú formu. Lewandowski strelil 2 góly a v tejto sezóne zaznamenal už 8 presných zásahov. Pedri potešil kreativitou a kontrolou lopty. Oceniť je potrebné aj kreativitu Alejandra Baldeho, ktorý prihral na dva góly a pomerne nečakane súperí s Alonsom a Baldem o miesto v základnej zostave.

Najhoršie: Množstvo chaosu v poslednej pol hodine

Výsledok samozrejme teší, ale hra vo všeobecnosti nebola najlepšia. Veľmi neefektívny bol Dembélé, Franck Kessíe mal veľmi blízko k vylúčeniu a Frenkie skvelé prihrávky striedal s hlúpymi stratami. Po mnohých striedaniach sme v posledných 30 minútach zápasu videli úplne inú Barcelonu, v ktorej hre bolo viac chaosu, než organizácie. Ansu Fati a Ferran Torres mali svoje príležitosti, ale nespolupracovali najlepšie. Ani Raphinha nedokázal využiť slabiny súpera v takej miere, ako by mal. Samozrejme, za takéto stavu sa dá len ťažko očakávať vysoká intenzita, no úroveň hry v druhom dejstve zaostávala za očakávaniami.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-09-18 08:34:51
Vyhra z povinnosti, podla toho to aj vyzeralo
2022-09-18 10:55:50
Zápas v ktorom Barca nepotrebovala hrať naplno. Ale aj tak (to je iba môj súbjektívny názor) ukázal, že Torres a Fati môžu robiť iba nahradníkov, prípadne zasiahnuť do zápasov s papierovo slabšími súpermi alebo v prvých kolách CDR. Na základ momentálne nemôžu ani pomýšľať.