Katalánci včera bez problémov zdolali Elche, no v zápase nepodali ohurujúci výkon a to najmä v poslednej pol hodine stretnutia. Hodnotenia dopadlo nasledovne.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu thehardtackle.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu thehardtackle.com. Kompletné čísla nájdete v tabuľke na konci článku.

Ter Stegen - 6,2

Po vylúčení Verdeho nemal v zápase takmer čo robiť. S loptou sa dokonca odvážil vybehnúť aj zo svojho priestoru, čo len potvrdzovalo absenciu aktivity zo strany súpera.

Koundé - 6,5

Oveľa lepší výkon v podaní Koundého v porovnaní so zápasom v Mníchove. Hoci nemal prsty v žiadnom góle, Francúz často podporoval útočné výpady svojho tímu a vytváral priestor pre Dembélého.

Araujo - 7

Araujo mal nad zápasom v defenzíve totálnu kontrolu a pomerne pohodlne mohol diktovať podmienky. Po skorom vylúčení mala obrana Barcelony jednoduchý večer. Uruguajčan sa staral aj o to, aby obranná línia mužstva bol vždy vysunutá vysoko a prispel k dobrej výstavbe akcií zozadu.

García - 6,6

García bol ostražitý pre prípad nebezpečných momentov, a jeho agresívne zákroky stačili na to, aby zachytili všetky pokusy zo strany súpera. Inak mal v zápase aj on málo práce a podporoval Arauja pri držaní vysokej obrannej línie.

Balde - 8,3

V Barcelone rastie nová mladá hviezda v podobe Alejandra Baldeho. Ľavý obranca prihral na prvé dva góly, ktoré boli veľmi dôležité pre ďalší vývoj stretnutia.

Kessíe - 5,4

Záložníkovi zápas nevyšiel. Možno sa ešte adaptuje na herný štýl Blaugranas, no pomerne často sa nemotorne až zúfalo pokúšal dostať do pokutového územia súpera. Hrozilo mu vylúčenie a Xavi ho po prvom polčase radšej vystriedal.

De Jong - 7,6

Frenkie pomáhal pri zakladaní akcií tímu, keďže väčšina hry išla cez neho. Holanďan sa stále spamätáva z udalostí posledného leta a aj tento zápas je náznakom toho, čo sa môže dostať opäť na svoju najlepšiu úroveň.

Pedri - 8,1

Pedri podal senzačný výkon a diktoval hru v ofenzívnej tretine ihriska. Keď sa hráči Elche rozhodli stiahnuť do obrany, mladík bol dostatočne zručný na to, aby nachádzal diery v tomto obrannom bloku a vďaka nemu padol úvodný gól stretnutia.

Dembélé - 7,2

Dembélé robil veľké problémy ľavému bekovi Elche Carlosovi Clercovi, keďže Francúz si užíval hru na svojej primárnej pozícii na pravom krídle. Jeho center nakoniec viedol k tretiemu gólu a vyzerá to tak, že Francúz pokračuje v skvelých výkonoch.

Lewandowski - 8,6

Poliak strelil ďalšie dva ligové góly a výrazne prispel k víťazstvu svojho tímu. V oboch prípadoch sa zakončenie zdalo byť formalitou, ale útočník jednoducho vie byť v správnom čase na správnom mieste.

Depay - 7,5

Holanďan si možno naklonil Xaviho na svoju stranu vďaka výbornému zápasu proti Elche. Depay mal podiel na všetkých troch góloch. Zápas nakoniec ukončil s gólom a asistenciou.

Náhradníci

46' Gavi - 6,5

Gavi vystriedal Kessieho a do zápasu okamžite vniesol energiu.

59' Fati - 5,9

Xavi prekvapil, keď Depaya vystriedal tak skoro. Zámerom je zrejme dopriať Fatimu viac minút, aby sa dostal do tempa, ale v tomto prípade sa mu nedarilo.

59' Bellerín - 6,2

Pravý obranca mal za úlohu vylepšiť dynamiku na pravej strane obrany a Koundé sa vďaka tomuto striedaniu mohol posunúť do stredu defenzívy.

60' Raphinha - 6,3

Brazílčan nahradil Dembélého a pokračoval v tom, čo Francúz začal. Elche malo na tejto strane opäť problémy.

72' Ferran Torres - 5,7

Aj napriek tomu, že odohral viac ako 18 minút, tak prišiel v čase, kedy Barcelona kontrolovala pohodlné vedenie a netlačila sa pred bránku súpera. Je to na škodu mladého Španiela, ktorý počas tohto striedania nemal možnosť ovplyvniť stretnutie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com thehardtackle.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com forcabarca.sk

Diskusia

7 komentáre
2022-09-18 09:26:03
Ter Stegen dostal od športu najnižšiu známku 5 ako Kessie ktorý bol najslabší hráč.To keď chce brankár dostať vyššiu znaku kde nemá žiadnu prácu ,tak to musia naňho strieľať asi vlastný hráči. Kessie neviem na akej pozícii mal hrať,stale bol v šestnástke súpera ako by hral útočníka a tie jeho nedovolené lakte tak to by mohol ísť súperiť s Vémolom .
2022-09-18 09:49:53
Kessie je dobrej hráč, ale do stylu Barcelony se podle mě vůbec nehodí. Techniku má horší než všichni ostatní záložníci