Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že FC Barcelona chce počas budúceho letného prestupového obdobia za každú cenu podpísať Bernarda Silvu z Manchestru City. Xavi dal vedeniu jasne najavo, že ide o jeho najväčšiu požiadavku. Portugalčan je v súčasnosti spokojný so svojou situáciou na Etihad, no jeho snom je hrávať na Camp Nou.

Xavi Hernández chce mať v tíme skúseného stredopoliara, ktorý vie hrať ofenzíve a dokonale rozumie pozičnej hre a dodá mužstvu stabilitu. Výborným kandidátom, ktorý spĺňa Xaviho kritéria, že Bernardo Silva. Mundo Deportivo poznamenáva, že tréner Barcelony po skončení tohto letného prestupového obdobia priznal, že mu v kádri chýba ešte jeden hráč, no zdôraznil, že s tímom je spokojný a nemá žiadne výhrady.

Plán týkajúci sa príchodu Bernarda Silvu sa nemení: Barcelona sa musí zbaviť jedného dôležitého hráča a značne znížiť výdavky na mzdy. V tejto súvislosti bude veľmi dôležitá ďalšia budúcnosť kapitánov FC Barcelona, ktorých mzdy sú prestrelené. Sergio Busquets má kontrakt do roku 2023 a až potom sa rozhodne, čo bude robiť ďalej, no všetko nasvedčuje tomu, že odíde. Jordi Alba má zmluvu do júna 2024, ale klub nemá nič proti tomu, aby odišiel už po tejto sezóne. Aj Gerard Piqué má zmluvu do roku 2024, ale v tejto sezóne musí odohrať aspoň 35% zápasov, inak mu klub môže kontrakt po sezóne zrušiť.

Manchester City si podľa Mundo Deportivo uvedomuje záujem Kataláncov o Silvu, no Portugalčan je kľúčovým hráčom Pepa Guardiolu a má zmluvu do roku 2025. Očakáva sa však, že hráč má otvorené dvere k odchodu. 28-ročný záložník sa cíti dobre v tíme The Citizens, ale Barcelona je odmalička jeho snom. Ako informuje Mundo Deportivo, Barcelona zažila fiasko týkajúce sa Silvu aj tento rok, pretože sa jej ho nepodarilo podpísať už druhý rok po sebe. Katalánci žiadali hráča o trpezlivosť, ale zo strany Blaugranas ani v jednom prípade nedostal konkrétnu ponuku.

Barcelona v súčasnosti pozná všetky podmienky a požiadavky ako hráča, tak aj Manchestru City, takže tentokrát sa pokúsi získať Portugalčana za každú cenu a čím skôr. Riaditelia City Ferran Soriano a Txiki Begiristain by chceli predĺžiť zmluvu s Portugalčanom a ak by sa rozhodol pre odchod, určite by neprikývli na sumu nižšiu ako 80 miliónov eur. Spolu s bonusmi by požadovali čiastku na úrovni 100 miliónov eur.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-09-26 14:30:49
V prvom rade sa musíme zbaviť starých kapitánov ktorí majú najäčšie platy (Pique €27M, Alba €21M, Busquets €23M)..
Dúfam že po zranení Auraja a Koundeho bude základ hrávať predovšetkým Garcia, Christensen aby sa Piquemu v žiadnom prípade nenaplnila klauzula +1 rok za odohranie 35% zápasov túto sezonu.
2022-09-26 14:33:26
Je to sice frajer a hraje jako pán, ale když se to nepovedlo letos, netlačil bych to na sílu v další sezóně... přeci jen přestup za 100M za hráče 29 let....
Tým máme skvělej, raději šetřit a nerozhazovat zbytečně....