Viaceré médiá v Španielsku informujú o tom, že Ronald Araujo po dnešnej lekárskej prehliadke súhlasil s odporúčaniami klubových lekárov a podstúpi chirurgický zákrok. Operácia môže znamenať, že príde o Majstrovstvá sveta v Katare.

Médiá tvrdia, že Uruguajčan napokon súhlasil s operáciou, ktorá by mala vyriešiť utrhnutý sval adductor na pravej nohe. Stopér bol tejto možnosti otvorený aj napriek tlaku uruguajského futbalového zväzu, pretože môže prísť o Majstrovstvá sveta, ktoré začínajú už 20. novembra. Araujo by mal byť po operácii mimo hru približne 2-3 mesiace, aby sa úplne zotavil zo zranenia. Madridský denník AS informuje o 10 týždňoch absencie.

Mundo Deportivo píše, že Araujo podstúpi operáciu pravdepodobne vo štvrtok vo fínskom Turku. Zákrok povedie uznávaný Dr. Lasse Lempainen, s ktorým Barcelona spolupracuje dlhodobo a staral sa napríklad aj o Ousmane Dembélého. Araujo tak dal prednosť svojej kariére pred šampionátom v Katare. Lekári ho ubezpečili, že sa po zákroku zotaví dobre a pomerne rýchlo.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-09-26 17:24:11
Skore uzdravenie.Urcite rozumnejsie pocuvnut skuseneho lekara ako skoncit niekde v Lecce...
2022-09-26 17:42:43
mudre rozhodnutie.