Katalánci vo včerajšom zápase na pôde Malorky vybojovali plný počet bodov napriek tomu, že na trávniku neukázali práve najlepší výkon.

Najlepšie: 3 body vďaka Ter Stegenovi a Lewandowskemu

Zápasy po reprezentačnej prestávke sú vždy náročné. Najmä v situácii, keď vypadne 5 dôležitých hráčov. Včera však niekoľko hráčov základnej zostavy nesklamalo a Barcelona vďaka tomu získala 3 body. Lewandowski nemal veľa príležitostí a gól si vypracoval skôr sám, než po vízii od Ansu Fatiho. Samotná strela Poliaka bola v tak náročnej situácii perfektná. Veľmi dôležitú úlohu zohral aj Ter Stegen, ktorý sa síce nevyhol chybám, ale v kľúčových momentoch zasiahol ako mal. Vyzdvihnúť je možné aj Gaviho a Sergia Busquetsa a tiež stopérov. Hoci Balde a Ansu Fati nesklamali, k ich výkonu je možné mať výhrady. Najdôležitejšie sú však tri body, ktoré boli vydreté.

Najhoršie: Problémy, ktoré boli predvídateľné

Už pred samotným zápasom sa hovorilo o tom, že Barcelona bude mať problém na poste pravého obrancu, v strede obrany uvidíme nie príliš zohratú dvojicu a zopár reprezentantov bude v horšej forme. Väčšina z toho sa potvrdila. Balde nesklamal, no v ofenzíve veľa neukázal. Jordi Alba bol zas neistý v defenzíve, často umožňoval súperovi centrovať a Franck Kessíe sa nedostatočne zapájal do rozohrávky, skôr si hľadal priestor v blízkosti šestnástky Malorky. Dembélé bol veľmi neefektívny a Fati napriek asistencii nezaujal. Xavi sa nad súčasnou situáciou musí vážne zamyslieť, pretože obsadenie krajov obrany vyvoláva mnohé pochybnosti.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-10-02 07:25:38
Dal sa cakat tazky zapas, Mallorca vobec nie je zlá. Navyse po repre pauze. Zlaté 3 body.
2022-10-02 08:32:44
Neviem, co by s nami bolo, keby sme nemali Lewu. Urcite by sme nebojovali o prve miesto.