Tréner FC Barcelona Xavi Hernández dúfal, že s takýmto zápasom sa tak skoro nestretne.

Pokiaľ ide o plánovanie tímu, je potrebné počítať s najhoršími scenármi. Napriek tomu, že všetci boli presvedčení, že tento projekt Barcelony je dobrý a napreduje, futbal je nevyspytateľný a všetko sa môže zmeniť v priebehu okamihu.

Tréner Barcelony bol s výkonmi aj výsledkami tímu v prvých týždňoch aktuálneho ročníka spokojný aj napriek remíze v úvodnom zápase proti Rayo. Všetko napredovalo dobre. Scenár s finálovým zápasom proti Interu Miláno už 12. októbra, nebol očakávaný.

Poslednou vecou, ktorú Xavi chcel, bolo, aby sa jeho ambiciózny projekt ocitol v tejto situácii už v 4. kole skupinovej fázy Ligy Majstrov. Zápas o všetko. Barcelona musí odvetu proti Interu na Camp Nou vyhrať, inak jej bude hroziť prakticky vypadnutie zo skupiny.

Zápas proti Bayernu Mníchov v Allianz Arena mal pre Blaugranas trpkú príchuť, pretože Katalánci boli herne lepším tímom, ale nedokázali premeniť šance, v dôsledku čoho nakoniec prehrali. Inter zas nepotreboval zahrať nič extra, aby porazil Xaviho Barcelonu. Nasledujúce dni nebudú príjemné a stredajší zápas je nesmierne dôležitý.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

6 komentáre
2022-10-07 06:46:05
tak to je snad jasné ne? To nechtěl nikdo. Ale prostě to tak je a ta skupina smrti s sebou tohle riziko nesla. Taky nám nepomohlo to, že první dva důležité zápasy v lize mistrů jsme hráli venku a že si u obou sedl k VAR někdo, kdo moc Barcu asi nemusí. Ale co už, tohle k fotbalu patřilo odjakživa a Barca prostě nemůže spoléhat na to, že dá jednoho náhoďáka po odrazu od ruky, nebo že jí bude písklá pencle...
2022-10-07 08:47:11
Nějak mi připadá, že jak není na hřišti Araujo, tak není najednou žádnej lídr kterej by to vyburcoval. Zase jsme na hřišti jako bez jiskry