Katalánci včera len remizovali v zápase proti Interu a s Ligou Majstrov sa prakticky lúčia, keďže postup už vôbec nemajú vo vlastných rukách. Čo nám stretnutie na Camp Nou ukázalo?

Najlepšie: Zápas plný emócií

Zápas proti Interu určite zostane v pamäti mnohých fanúšikov z oboch táborov. Veľmi vysoká intenzita, množstvo ofenzívnych akcií, nebezpečné protiútoky, zákroky brankárov či boj do posledných sekúnd. Zverenci Xaviho Hernándeza nesklonili hlavy ani na moment, verili v triumf do samého záveru. Dva góly Lewandowskeho priniesli nádej, no opäť rozhodli detaily. Dá sa povedať, že Barcelona v každom zápase Ligy Majstrov v tejto sezóne bola minimálne na úrovni súpera, ale zvíťaziť sa jej podarilo len raz. A je to práve o týchto detailoch - chyby rozhodcov, neskúsený tréner, chyby kľúčových hráčov či chyby v obrane, nedostatočná efektivita - to rozhodne o postupe, či skôr nepostupe Barcelony do vyraďovacej fázy. A hoci sme čakali viac po tak úspešnom prestupovom lete, mužstvo urobilo pokrok, ktorý je citeľný.

Najhoršie: Fatálne následky

Šance na postup zo skupiny sú v prípade Barcelony už len teoretické. Katalánci musia vyhrať nad Bayernom aj Viktoriou a zároveň sa spoliehať na to, že Inter stratí body v zápase proti Bayernu aj proti Viktorii. To, že Katalánci podľa všetkého nepostúpia zo skupiny, bude mať následky športové, aj finančné. V rozpočte sa totiž očakával postup až do štvrťfinále. Z finančného hľadiska môže straty vyrovnať len víťazstvo v La Lige, v superpohári aj v Copa del Rey...

Zároveň sa skončilo ochranné obdobie Xaviho Hernándeza. Ale na individuálne chyby Piquého či Garcíu vplyv nemá. Niektoré jeho rozhodnutia v každom prípade vyvolávajú pochybnosti. Inter tentoraz nehral tak defenzívne ako v Miláne a zápas sa zo strany Blaugranas dal zvládnuť aj lepšie. V súbojoch o všetko sa aj Pep Guardiola či Luis Enrique dokázali trochu odkloniť od svojich ideálov a Valverde ukázal, že aj pri slabšej forme mužstva sa dá vďaka taktike získať prevaha nad súperom. Xavi rozhodne zlepšil prístup mužstva, ale v taktickú vojnu so Simeonem Inzaghim prehral.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
kluc Premium
2022-10-13 09:00:04
Eufória po novom trénerovi opadla podľa očakávaní :) ale stále verím že ligu ukopať môžme a dostaneme sa do formy... EL je súťaž na ktorú má 1/2 mužstva či už výkonnostne alebo vekom (4 kapitáni, Alonso, Balde, Gavi, Bellerin...), starí majú motiváciu že ju ešte nevyhrali a mladý naberú skúsenosti, treba nájsť aj niečo pozitívne :D
2022-10-13 12:01:55
Za mě zápas plný akcí, ale škoda výsledku. Teď je šance malá. Možná by se Barcelaona mohla podívat po mladším brankáři mě by se líbil Trubin z Dynama.