Lionel Messi absolvoval tlačovú konferenciu pred prvým zápasom Argentíny na Majstrovstvách sveta v Katare. Súperom Albicelestes bude Saudská Arábia a zápas je na programe zajtra od 11:00. Kapitán reprezentácie Argentíny priznal, že sa pokúsi splniť si svoj sen a získať titul majstra sveta.

"Tento šampionát je pre mňa špeciálny, pretože je posledný. Pokúsim sa splniť si svoj veľký sen," povedal Leo na predzápasovej tlačovej konferencii. "Fyzicky sa cítim veľmi dobre. Myslím si, že prichádzam vo veľmi dobrom momente, ako z fyzického, tak aj osobného hľadiska. Nemám žiadny problém. Trénoval som individuálne, pretože som inkasoval úder, ale nebolo na tom nič zvláštne. Bolo to preventívne opatrenie," upokojil kapitán Argentíny.

Messi nemal ďaleko k zisku titulu Majstra sveta v roku 2014, keď jeho Argentína nestačila vo finále na Nemecko. Messi uviedol, že tento tím mu pripomína ten z roku 2014 a zároveň dodal, že aktuálna forma dodáva Albicelestes pokoj: "Neviem, či by sme vtedy mohli dopadnúť lepšie, ale to, že vyhrávame, nám umožnilo prísť s pokojom. Tento tím mi veľmi pripomína ten z roku 2014. Veľmi podobná skupina, veľmi jednotná, ktorá mala jasno v tom, čo robí na ihrisku a čo chce... Keď nastúpite na zápas, dodáva vám to veľmi sebavedomia," povedal.

Messi tiež trval na tom, že si chce turnaj užiť a to isté radí aj mladším členom tímu, pričom uviedol, že je dôležité byť uvoľnený a užiť si daný moment: "Neviem, či je to najšťastnejší moment mojej kariéry, ale cítim sa dobre... Chcem prežívať všetko s väčšou intenzitou a prežiť každý okamih, ktorý mi príde do cesty. Myslím si, že dnes si to užívam oveľa viac, predtým som na to nemyslel... Predtým veľa vecí v mojej kariére zostalo nepovšimnutých," povedal.

"V súčasnosti je ťažké presvedčiť tých, ktorí debutujú, aby si tento moment vychutnávali," uviedol a dodal: "Že nech si užívajú to, čo zažijú, Majstrovstvá sveta sú jedinečné a nikdy neviete, či ich zažije opäť. Mali by si to naplno užívať, ľudí, zápasy..."

zdroj: TNT Sports
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
Rasto Premium
2022-11-21 21:06:31
Držím palce!
2022-11-21 21:53:31
Nie len sebe ale aj mne , a milionom tvojim velkym fanusikom