Druhý deň na šampionáte v Katare bol plný futbalu a preniesol množstvo zaujímavostí. Kto sa stal hrdinom tohto dňa a čo zas nie je úplne optimistické?

Najlepšie: Frenkie de Jong

Holanďan dokázal výbornú formu z klubovej scény preniesť aj do národného tímu. V zápase proti Osasune poslal krásnu asistenciu na hlavu Raphinhu a šampionát odštartoval krásnou asistenciou na Codyho Gakpo. Aj napriek niekoľkým chybám bol Frenkie de Jong najlepším hráčom zápasu. V prvom polčase išla cez neho každá nebezpečnejšia akcia. Vytknúť sa mu dá jedine to, že spolu s Van Dijkom zapríčinil tutovku pre súpera, ktorá však našťastie nebola využitá. V druhom polčase sa mu nedarilo až tak, ako v tom prvom, ale jeho genialita pomohla Oranjes vyhrať zápas. Záložník pokračuje v dobrej forme aj na šampionáte.

Najhoršie: Zranenia

Včera sa odohrali tri zápasy, v ktorých sa zranili 8 hráči. Niektorí hlásili zranenia, ďalší kŕče, preťaženie či celkovú únavu. Nútene striedali: brankár Iránu Seyed Hosseini, Harry Maguire, Abdou Diallo, Cheikou Kouyate, Weston McKennie, Yunus Musah, Harry Wilson a Ethan Ampadu. Z toho pramenil aj obrovský počet nadstavených minút a teda aj úsilie hráčov navyše. Rozhodcovia včera pridali navyše celkovo až 47 minút. Najviac, teda +14 minút sa nadstavovalo po prvom polčase v zápase Anglicka proti Iránu. V priemere sa nadstavovalo viac ako 15 minút na zápas. Toto je určite znepokojujúce vzhľadom na to, že sa hrá každé 4 dni a je len začiatok turnaja.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/onsoranjes

Diskusia

3 komentáre
2022-11-22 07:43:24
Nejhorší je, že se zranil HARRY MAGUIRE!!! Jeho pomoc nám bude citelně chybět v zápase proti MU. Snad se uzdraví a posílí naše řady co nejdříve, tak abychom mohli hrát ve 12 proti 10.
2022-11-22 07:53:20
frenkie jasne najlepsi, bol vsade. ta prihravka na virgila bola v poriadku. najlepsi zapas: USA-Wales.