Barcelona je v komplikovanej finančnej situácii a momentálne si nemôže dovoliť realizovať veľké prestupové operácie. Kvôli tomu sa Katalánci ocitli v situácií, kedy sa nemôžu zapojiť do boja o vychádzajúce hviezdy brazílskeho futbalu, o ktoré majú záujem. PSG či Newcastle totiž bez problémov ponúknu viac ako FC Barcelona.

Médiá v tejto súvislosti píšu predovšetkým o Endrickovi, ktorý v júli oslávi 16 rokov a už strieľa góly v prvom tíme Palmeirasu. Barcelona sa o tohto hráča zaujíma už dlho a zdalo sa, že by sa mohla zapojiť do boja o jeho podpis, najmä preto, lebo by sa mohol pripojiť na Camp Nou približne v čase, keď odíde Robert Lewandowski. Endrick je však považovaný za obrovský talent a to dvíha jeho cenu. Napríklad PSG podľa médií ponúkol za Endricka a jeho spoluhráča Estevaa Williama (ktorý má prezývku Messinho) 50 + 30 miliónov eur v bonusoch. Palmeiras však očakáva lepšiu ponuku, keďže len Endricka môže predať za 60 miliónov eur - taká je výška jeho odstupnej klauzuly.

V praxi to v každom prípade znamená len jedno - Barcelona si také niečo jednoducho nemôže dovoliť. Otec hráča potvrdil, že jeho syn zatiaľ neprijal žiadne rozhodnutie týkajúce sa svojej budúcnosti, ale potvrdil, že PSG predstavil formálnu ponuku. Mladík však môže prestúpiť do Európy až v roku 2024, no transfer môže byť zrealizovaný skôr.

Barcelone však môže utiecť pomedzi prsty nielen Endrick, ale aj Andrey Santos. Centrálny stredopoliar Vasco môže hrať aj ako pivot, no o jeho služby prejavil obrovský záujem Newcastle. Ako informoval katalánsky denník Sport, Barcelona odložila rozhodnutie týkajúce sa hráča do roku 2023, takže sa môže stať, že Kataláncov predbehne anglický Newcastle, ktorý má po zmene majiteľa neobmedzené finančné zdroje. Santos má odstupnú klauzulu vo výške 40 miliónov eur a zmluvu platnú do roku 2027.

zdroj: sport.es Globo Esporte
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-11-24 17:31:05
Do budoucna asi bude těžký držet krok s kluby s neomezenými f. možnostmi. Mělo by se to nějak účinne regulovat.
2022-11-24 23:51:02
Ziadne pokrytectvo ale velky rozdiel. Barca alebo aj real si tie peniaze zarobili. PSG a newcastle su dotovane statmi, preto je to pre normalne kluby neferova konkurencia, takze ano, nejake regulacie by mali byt. Keby tych dvoch isiel kupovat napr. Liverpool, nikto by tu regulacie nespominal.