Karim Benzema sa zranil tesne pred šampionátom a do Kataru nakoniec nevycestoval. V hierarchii národného tímu Francúzska tak poskočil Ousmane Dembélé.

Krídelník FC Barcelona naplno využíva skutočnosť, že Benzema chýba Francúzsku na Majstrovstvách sveta. V Katare si zahral v úvodnom zápase Francúzska proti Austrálii a mal svoj podiel na víťazstve 4:1. Vo finálnej tretine ihriska motal hlavu obrancom súpera svojou rýchlosťou a driblingom. Zo svojej strany často posielal centre na Olivera Girouda.

Návrat Dembélého do reprezentácie Francúzska je akousi odmenou za posledné vydarené mesiace na klubovej úrovni. Hrá dobre a rovnako to vníma aj tréner reprezentácie Francúzska Didier Deschamps, ktorý svojho hráča vyzdvihol: "V posledných rokoch mal niekoľko zranení, ale teraz je dôležitým hráčom. Zlepšil sa aj vďaka dennodenným požiadavkám v Barcelone. Vnímame ho ako lepšieho hráča, ktorý je vyspelejší a rozvinutejší," nechal sa počuť Deschamps.

Tieto slová určite povzbudia Dembélého, ktorý je momentálne jedným z najdôležitejších ofenzívnych hráčov FC Barcelona. V tejto sezóne nastrieľal na klubovej úrovni 5 gólov a na ďalších 7 prihral. Dá sa očakávať, že podobné výkony ukáže aj na Majstrovstvách sveta v drese svojej reprezentácie. V prvom zápase prihral na gól a už zajtra večer bude Francúzsko čeliť Dánsku, kde si môže opäť vylepšiť renomé aj štatistiky.

zdroj: twitter/Barca Buzz
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-11-26 07:32:52
Nehovor hop - kym nehrate proti silnym superom.....