Medzi najväčšie obavy FC Barcelona pred nachádzajúcou sezónou patrí to, či sa podarí predĺžiť zmluvu so Sergiom Busquetsom resp. či sa podarí nájsť náhradu, ak záložník nakoniec opustí Camp Nou. Busquets má platnú zmluvu do konca prebiehajúceho ročníka a nad jeho ďalšou budúcnosťou visí otáznik.

Busquets nemá v úmysle podpísať predĺženie kontraktu v metropole Katalánska a Barcelona v kádri nemá prirodzeného náhradníka. Kúpiť však hráča na prestupovom trhu s profilom, ktorý by bol podobný Busquetsovi, je takmer nemožné. Katalánsky denník Sport informuje, že Xavi v tejto situácii požiadal vedenie klubu, aby sa pokúsilo predĺžiť s pivotom kontrakt a zároveň sa snaží presvedčiť Busquetsa, aby zmenil svoj názor. Busquets totiž považuje svoju kapitolu v drese Blaugranas za uzatvorenú a v lete chce prestúpiť do MLS.

Xavi si myslí, že Busi môže stále hrať na vysokej úrovni a oceňuje jeho profesionalitu, prístup a vedenie v šatni. Hlavným problémom predĺženia Busquetsovho kontraktu je, že Barcelona nebude môcť zvýšiť alebo dokonca vyrovnať jeho plat z jeho súčasnej zmluvy.

Kapitán je jedným z najlepšie zarábajúcich futbalistov v Európe a Barcelona si nebude môcť hráča udržať kvôli pravidlám finančného fair play. Reprezentant Španielska bude musieť súhlasiť s nižším zárobkom, čo sa nezdá ako pravdepodobné riešenie. Barcelona sa tak snaží nájsť alternatívu a sleduje hráčov ako Martin Zubimendy či Ruben Neves. Ich príchod na Camp Nou však nie je taký jednoduchý.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2022-11-26 08:42:07
Jasný, smlouvu do 50ti let a plat 35 mio netto plus garantované místo v základu a rozhodování o přestupech.
2022-11-26 08:43:44
Xavi asi nepozeral včerajší zápas FDJ proti Ekvadoru. Jediný nechal na ihrisku všetko. Nechápem načo by sme predlžovali Busquetsa alebo kupovali Zubimendiho alebo Rubena Nevesa keď máme novodobého stredopoliara. Najlepšia záloha by bola Pedri-FDJ-Gavi