Prioritou zimného prestupového obdobia v prípade katalánskeho klubu je kúpa kvalitného pravého beka. Predstavitelia klubu si vyberajú z troch možností.

Héctor Bellerín sa ku katalánskemu klubu pripojil počas uplynulého leta, ale neosvedčil sa. Zmluvu má platnú do konca sezóny, ale s vysokou pravdepodobnosťou nebude predĺžená. Xavi z tohto dôvodu využíval na pravej strane obrany aj Arauja, Koundého či dokonca Alejandra Baldeho.

Katalánsky denník Mundo Deportivo uviedol, že Barcelona chce počas januára kúpiť nového pravého beka a na zozname potenciálnych posíl na túto pozíciu má troch futbalistov. Predtým však čaká na La Ligu, aby klubu vyjasnila situáciu týkajúcu sa finančného fair play.

Barcelona však naďalej skautuje trojicu pravých obrancov, menovite: Juan Foyth z Villarrealu, Diogo Dalot z Manchestru United a Benjamin Pavard z Bayernu Mníchov.

Barcelona mala prvého menovaného v hľadáčiku aj v lete, ale hráč sa nepríjemne zranil a tak z prestupu na Camp Nou vzišlo. Argentínec je v každom prípade späť na trávnikoch, no je otázne, ako sa Villarreal postaví k predajú svojho obrancu uprostred sezóny. Uvidíme.

Čo sa týka Dalota, v Barcelone je pomerne populárnou možnosťou po skvelom začiatku sezóny v drese Červených diablov pod vedením Erika ten Haga. Zmluvu má platnú do júna 2023, no klub môže jednostranne aktivovať predĺženie kontraktu o jeden ďalší ročník, čo by znamenalo, že Barcelona hráča s vysokou pravdepodobnosťou nezíska.

V prípade Pavarda je situácia iná, keďže pravý obranca sa nechal verejne počuť, že má záujem opustiť Bayern Mníchov po skončení sezóny. Keďže Francúz má zmluvu platnú do júna 2024, počas najbližšieho leta bude mať Bayern poslednú šancu na odchode hráča niečo zarobiť.

No predtým, než sa FC Barcelona rozhodne pre ktorékoľvek hráča z týchto troch možností, naďalej čaká na La Ligu, aby vyjasnila svoju interpretáciu pravidiel finančného fair play. Katalánci sa domnievajú, že v januári môžu podpisovať nové posily ešte na základe pravidla 1:1, pričom sú pripravení predať aj Memphisa Depaya za predpokladu, že to bude potrebné, aby sa vytvoril priestor pre príchod nových hráčov. Klub chce navyše vygenerovať nový príjem prostredníctvom nových sponzorov, aby vylepšil svoju finančnú situáciu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2022-12-03 11:22:50
Takže dvaja polostopéri + čávo ktorému končí v lete kontrakt....

Keď vlastne nad tým rozmýšľam tak tí dvaja polostopéri niesu až tak zlý nápad, keďže keď bol Koundé ešte zdravý tak to bolo celkom vpohode.
2022-12-03 11:52:12
Ved nemame na kupu prachy.
A ani pravidla ligy nam nedovolia nakupy.
Takze tazko....