Na Majstrovstvách sveta sa včera odohrali ďalšie osemfinálové zápasy aj s účasťou hráčov Blaugranas. Niektorí v turnaji pokračujú, iní zas končia.

Najlepšie: Herný štýl Poľska

Poľská reprezentácia vo všetkých zápasoch skupinovej fázy nepredviedla najlepší futbal a novinári z celého sveta kritizovali výkon tímu najmä po prvom zápase proti Mexiku. Bojovať o postup proti Argentíne a brániť sa celých 90 minút tiež nebolo oku lahodiace. Poliaci však ukázali, že vedia hrať futbal a že majú hráčov, ktorí hrajú v najvyšších európskych ligách. Zverenci Czesława Michniewicza vstúpili do zápasu výborne a prekvapili Francúzov, ktorí sa nevedeli zorientovať v zmenenom štýle hry nášho mužstva. Prehra 3:1 a vypadnutie z turnaja vždy bolí, ale radosť z hry a príležitosti, ktoré si Poliaci vytvorili počas celého zápasu proti majstrom sveta, vlievajú radosť do sŕdc fanúšikov a trochu nechávajú zabudnúť na prezentovaný antifutbal v skupinovej fáze.

Najhoršie: Vypadnutie Poľska

Keď Poľsko postúpilo do osemfinále, vedelo sa, že nastúpi proti obhajcom titulu Francúzsku. Fanúšikovia a novinári nedávali poľskému tímu veľké šance, pretože Les Bleus boli favoritom nielen na víťazstvo v tomto zápase, ale aj na celom turnaji. Po dobrom začiatku zápasu začali niektorí fanúšikovia veriť, že Poľsko dokáže prekvapiť, ale zvyčajne to býva tak, že s jedlom rastie chuť. Bohužiaľ, po veľmi dobrých 43 minútach Poľsko inkasovalo gól z kopačky Girouda. Postup zo skupiny po 36 rokov je pre Poľsko úspech, ale Francúzi už boli nad sily tejto reprezentácie.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2022-12-05 07:33:42
Najlepšie -Polsko, najhoršie Polsko .... ? Čo tak dat aj niečo ine že najlepšie Mbappe už dal 5 golov alebo Giroud sa stal naj strelcom Francuzka a hrali aj anglani :senegal nie len polsko
2022-12-05 08:21:43
Najlepšie bolo: množstvo gólov a šancí. Futbal, ktorý nenudil (nie ako zápasy v skupinovej fáze).