Tréner Španielska Luis Enrique nevie, či zostane na trénerskej stoličke La Roja aj po prehre s Marokom. Luis Enrique zároveň odmietol vyjasniť svoju budúcnosť po včerajšom vypadnutí z Majstrovstiev sveta v Katare.

Španieli včera nestačili na Maroko, keď počas 120 minút nedokázali streliť gól a totálne vybuchli v penaltovom rozstrele. Nad budúcnosťou Luisa Enriqueho ako trénera Španielska sa začínajú vznášať otázniky. Tréner každopádne uviedol, že počká niekoľko dní, kým sa stretne s prezidentom RFEF Luisom Rubialesom. Následne sa rozhodne, ako ďalej.

"Nie je ten správny moment," povedal Lucho v rozhovore pre La1 na otázku o svojej budúcnosti. "Teším sa na to, že uvidím svoju rodinu a svojich psov a že budem zatiaľ s nimi. Od budúceho týždňa, keď prezident uzná, že je vhodný čas, tak sa porozprávame. V súčasnosti ma budúcnosť neznepokojuje. Musíme sa vyrovnať s týmto sklamaním," povedal.

Luis Enrique neskôr na tlačovej konferencii dodal: "Nemôžem povedať nič o svojej budúcnosti, pretože to neviem. Ani teraz na to nie je ten správny moment. Môj kontrakt sa skončil, ale som spokojný s prezidentom aj s Molinom, a ak by to bolo na mne a na sympatiách, ktoré mi boli preukázané, pokračoval by som do konca života, ale to nie je ten prípad. Musím si premyslieť, čo je najlepšie. Pre reprezentáciu, aj pre Luisa Enriqueho," dodal.

Tréner na seba vzal aj fiasko Španielska v penaltovom rozstrele, v ktorom La Roja nepremenila ani jeden pokus po 120 minútach, kedy Španielsko takisto nedokázalo streliť gól: "Zodpovednosť je len na mne, pretože ja som určil troch exekútorov, ktorých považujem za špecialistov. O zvyšku sa rozhodlo medzi hráčmi. Ale k štvrtej penalte sme sa ani nedostali. Bono je z pohľadu pokutových kopov fantastický brankár," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2022-12-07 08:41:04
Lucho tak povazovat Busquetsa za specialistu na kopanie penalt,to chcelo nieco si dat....
2022-12-07 11:17:46
Po takomto fiasku by mal tréner skončiť pri akomkoľvek tíme.