Busquets má zmluvu s Barcelonou platnú do konca tejto sezóny a pred časom uviedol, že rozhodnutie o ďalšej budúcnosti príjme po skončení Majstrovstiev sveta v Katare. Tie sú pre Španielsko minulosťou už od včera, kedy La Roja nestačila v osemfinále turnaja na Maroko.

Pivot FC Barcelona aj reprezentácie Španielska poskytol po vypadnutí zo šampionátu rozhovor pre médiá, ale k svojej budúcnosti sa vyjadril veľmi neurčito. Správy médií síce naznačujú, že Busquets chce ukončiť svoje pôsobenie v metropole Katalánska, ale Xavi Hernández vidí veci inak. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že tréner požiadal Barcelonu, aby s Busquetsom otvorila nové kolo rokovaní a pokúsila sa predĺžiť s hráčom spoluprácu.

Xavi vníma Busquetsa ako neoddeliteľnú súčasť svojich plánov a chce, aby skúsený kapitán zostal v klube ešte jednu sezónu. Vedenie klubu a športové riaditeľstvo však nezdieľajú rovnaký názor. Vedenie klubu je za odchod veterána, pretože je to nevyhnutné, aby bolo možné znížiť náklady na mzdy. Klub bude mať v opačnom prípade problémy splniť prísne pravidlá finančného fair play La Ligy.

Tréner Barcelony každopádne neoblomne trvá na tom, aby klub predĺžil Busquetsovi kontrakt o jednu sezónu. Je však otázne, či tieto rokovania k niečomu povedú, pretože klub sa pokúsi znížiť hráčov plat citeľným spôsobom, na čo Busquets nemusí pristúpiť. Od 1. januára môže voľne rokovať s inými záujemcami a je verejným tajomstvom, že by rád prestúpil do MLS, kde na neho čaká zmluva s Interom Miami. Barcelona zatiaľ očakáva konečné rozhodnutie záložníka do 16. decembra, aby sa vedela zariadiť. Práve v tento deň sa hráči Blaugranas z reprezentácie Španielska vrátia späť do tréningov v Ciutat Esportiva.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

12 komentáre
2022-12-07 12:41:40
Tak jestli to je pravda,tak to s Barcelonou vidím špatně .Xavimu jsem fandil ,ale teď některá jeho rozhodnutí jsou nesmyslna s Busquetsem se dál neposuneme ....naopak
2022-12-07 12:43:44
je mi to strašne ľúto -- bol to veľký hráč, doslova gigant, patrí do barcelonskej siene slávy a bridí sa mi posielať ho preč -- ale čas plynie, panta rhei, ako hovoria mongoli, nezastavíš ho, a výkon ide zákonite ďalej -- a umenie odísť nie je vlastné každému