Sergio Busquets sa mal po Majstrovstvách sveta rozhodnúť o budúcnosti v klube aj v reprezentácii Španielska. Turnaj pre defenzívneho záložníka nedopadol dobre a možno aj to ovplyvní jeho rozhodnutie. Xavi bol doteraz zástancom toho, aby Busquets zostal v tíme ešte jednu sezónu.

Situácia Sergia Busquetsa je neistá ako na klubovej, tak aj na reprezentačnej úrovni. Majstrovstvá sveta v Katare priniesli ďalší dôkaz o tom, že pivot už nemá na futbal najvyššej úrovni, no Luis Enrique a Xavi Hernández si ho vo svojom systéme veľmi vážia a dokonca sa snažia hráča presvedčiť, aby pokračoval ako v klube, tak aj v repre. V najbližších týždňoch musí Busquets prijať definitívne rozhodnutie o svojej budúcnosti. V súčasnosti nie je známe, čo bude robiť ďalej. Isté je len jedno - zmluvu s Barcelonou má platnú do konca prebiehajúceho ročníka.

Mundo Deportivo informuje, že Barcelona chce čo najskôr vedieť, aké budú ďalšie kroky veterána. Xavi totiž žiada, aby Barcelona predĺžila zmluvu s hráčom, ale záložník zatiaľ na ponuku nereagoval. Médiá v tejto súvislosti tvrdia, že pivot je nastavený skôr na odchod z Camp Nou, než na zotrvanie v klube. Kurz v jeho kariére je zrejmý - MLS a Inter Miami. Na druhej strane sa objavili informácie o tom, že zotrvanie Busquetsa v klube chce jedine Xavi. Vedenie a športové riaditeľstvo majú opačný názor. Klub totiž potrebuje uvoľniť priestor v platovom strope pre príchod nových posíl. Navyše, prvý tím potrebuje nový projekt, ale s mladými hráčmi a nastal čas rozlúčiť sa s veteránmi. Busquets je však legendou Blaugranas a klub sa k nemu aj takto zachová - nechá mu voľnú ruku čo sa týka rozhodnutia. Ak sa ale rozhodne zotrvať v metropole Katalánska, bude musieť prikývnuť na oveľa nižší plat v porovnaní so súčasnými mzdovými podmienkami.

V súvislosti s národným tímom Busquets priamo nepovedal, že s reprezentáciou končí, no možno sa takto rozhodne v najbližších dňoch. Záležať bude aj na tom, či Luis Enrique ustojí tlak a kritiku po vypadnutí tímu z Majstrovstiev sveta v Katare už v osemfinále. Stojí za zmienku, že Xavi a Iniesta ukončili svoje pôsobenie v národnom tíme po prehre Španielska na MS 2014 resp. MS 2018. Teraz môže byť rad na Busquetsovi. Na druhej strane je možné, že Sergio zostane v reprezentácii do finále Ligy Národov v júni 2023 a potom odíde z Barcelony aj reprezentácie.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-12-07 17:28:15
"Busquets je však legendou Blaugranas a klub sa k nemu aj takto zachová" ale k Piquemu sa chovali tak že až ukončil kariéru :(
2022-12-07 17:33:06
Koniec v Barce a aj v repre?