Argentína nastúpila proti Holandsku v druhom štvrťfinále majstrovstiev sveta 2022 a nakoniec sa jej podarilo postúpiť do semifinále. Nebol to však jednoduchý zápas.

Albicelestes v 73. minúte vyhrávali už 2:0 po góloch Molinu a Messiho. Holanďana však nezložili zbrane a dostali stretnutie do predĺženia. Veľkú zásluhu na tom mali striedania Luuka de Jonga a Weghorsta a totálna zmena taktiky zo strany Oranjes. Lionelovi Messimu sa však táto taktika Louisa van Gaala vôbec nepáčila, čo dal najavo v rozhovore po stretnutí:  "Van Gaal tvrdí, že Holandsko hralo dobrý futbal, ale to, čo urobil, je, že nasadil vysokých hráčov a nakopával dlhé lopty," uviedol kapitán Argentíny.

Messi po zápase tvrdo kritizoval aj hlavného rozhodcu Mateu Lahoza, ktorý bol v zápase v centre každej kontroverzie. Španiel je známy tým, že rád vyhľadáva nechcenú pozornosť a počas včerajšieho zápasu rozdal až 16 žltých kariet. Leo jeho prácu zhodnotil nasledovne: "Myslím si, že FIFA nemôže používať tohto rozhodcu v zápasoch tohto typu, pretože na to nemá. Rozhodca nás poslal do predĺženia."

zdroj: twitter/roynemer
foto: twitter

Diskusia

18 komentáre
2022-12-10 08:02:37
Rozhodca poslal Argentinu do predlzenia tym, ze nevylucil 2 az 3 holandskych hracov. Pocnuc s Weghorstom. To, ze tam Van Gaal poslal vysokych hracov je ale jeho vec, podla mna. Druhy gol Holandska bol podobny tomu, co dala Argentina proti Anglicku v roku 1998, i ked ho tentokrat dal hrac, ktory uz na ihrisku nemal byt. A celkovo nehralo Holandsko dobre.
2022-12-10 08:41:27
Osobne si myslím že Argentina neprejde cez Francuzov ;-) ak to bude finale Arg vs France