Rozhodca poslal Argentinu do predlzenia tym, ze nevylucil 2 az 3 holandskych hracov. Pocnuc s Weghorstom. To, ze tam Van Gaal poslal vysokych hracov je ale jeho vec, podla mna. Druhy gol Holandska bol podobny tomu, co dala Argentina proti Anglicku v roku 1998, i ked ho tentokrat dal hrac, ktory uz na ihrisku nemal byt. A celkovo nehralo Holandsko dobre.
Ak som dobre počítal tak na karty 8:9 pre Argentínu. Nepríde mi to ako pískanie na jednu stranu. Červená mala byť na obidvoch stranách už skôr. Sám Messi si môže za žltú kartu sám. Jasný faul a on tam ide diskutovať,alebo čo to vlastne robil. Nič proti,ale vedeli aký to je rozhodca a aj hrali tak ako hrali. Messi sa zase ukázal ako "vie" povzbudiť hráčov keď sa nedarí. Hlava dole a je. Dúfam,že vyhrá Francúzsko MS,za mňa asi zatiaľ najlepšie mužstvo.
Messimi tiekli nervy. Včera sa ku koncu správal ako trocha ako CR7. Holanďania proste skúšali čo mohli, niet sa čo diviť. Koniec koncov skoro im to vyšlo. Lahoz však určite zápas nezvládol ! Je to KKT. Čo urobil Paredes je HANBA. Rovnako Dumfries sa predviedol … Myslím si že Argentína aj keď so šťastím ale postúpila ako lepšie mužstvo.
Nie som fan portugalska ani francuzka...ale keby dneska vyhralo portugalsko a francuzko a stretli by sa v semifinále asi viac držím portugalsku a podľa mňa to bude aj na spôsob brazilia-chorvatsko, že portugalsko (ako papierovo slabší) vyhrá zápas a pôjde do finále, ale to je len môj názor a stať sa môže všetko aj tak dufam že Argentína vyhrá ms
Holandsko hralo tvrdo a zákerne, pri penaltách provokovali hráčov aj brankára zmrdi. Argentína sa nechala vyprovokovať a vyviesť z rytmu a takmer stratili vyhratý zápas.
Zaslúžený postup. Našťastie to dobre dopadlo.
Lahoz je síce šašo, ktorý musí byť zakaždým stredobodom pozornosti. Ale Argentínu poslala do predĺženia len a len Argentína. Za to, že posledných 15-20 minút spanikárili, nejavili absolútny záujem o hranie toho čo dovtedy a len odkopávali loptu tam kde boli otočení ozaj nemôže Lahoz. A za ten stupídny faul na konci zápasu na hranici šestnástky po ktorom padol gól už vôbec nie. Mali šťastie, že nedopadli ako brazília, ktorá zvolila rovnakú "taktiku".
Trošku zavádzajúce, to že Messi povedal že dal na hrot hráčov čo majú výšku ešte neznamená že kritizoval taktiku, kritizoval kvoli niečomu úplne inému.
No neviem jak vy hoši, ale mňa chytali infarkty po vyrovnaní Holandska no nakoniec som to dopozeral, ale riadne nervy som mal pri pokutových kopoch....stres ešte váčší jak pri dakych výstupných testoch zo sjl???
Madarska M4 davala po zapase rozhovor s Messim, ale toto čo pišu že Leo kritizoval Van Gaala nie je pravda. Na Lahoza hej. Ved ten vždy piska aj proti Barce.
Akoze ma Messi aj trochu pravdy na tom ze rozhodca veľmi veľa dovolil Holanďanom ich poriadne brusit niekedy to bolo fakt cez čiaru ako pri rozohrávke Arg po góle ktorý dostali tam na Messiho faul zo zadu tak isto sotenie Van Dijka do Paredesa myslím v Lige by Lahoz obzvlášť proti Barce hneď dal červenú a tu myslím ze nedal ani žltú cize zaujímavý meter mal
To ze prvy z ihriska mal ist Paredes tu asi nikto neriesi, ze? Odvtedyy zacak byt zapas extremne tvrdy a vybicovany, Messi mal mat tiez zltu kartu za hru rukou. Takze asi hy skm vykon rozhodcu na jeho mieste nehodnotil… lebo mohli dohravat pokojne v 10tich. Ano, v predlzeni mohll vylucit aj Timbera, ale ked uz predtym nerozdal kartu na opacnej strane, tak nechcel vylucovat ani Holandana. ?
Messi postupil, lebo ako vnimam, tu sa nefandi Argentine, ale Messimu. Uvidime, ci im dobre takticky a herne pripraveni Chorvati s mozno najlepsou zalohou na sampionate vystavia stopku. Minimalne maju navod co robit a ako dostat Argentincov pod tlak.
Vsetka cest Messimu, titul by som mu doprial, ale mne sa vsak hra Argentiny nepaci a nechcem, aby isli dalej. Vcera vsak vyhrali, vyhrali ako lepsi tim, i ked utiekli hrobarovi z lopaty … ale Holandanom to prehrala pasivita v predlzeni… keby pokracovali v hre co hrali pocas nadstavenia, tak by sa Argentinci ani nenadychli. Nezostava nic ine ako fandit Chorvatom a Francuzom ?
To provokovanie Holanďanov pri penaltách bol extrém. Totálne nešportová záležitosť. Za toto by mali mať dodatočne nejaké tresty keď už ich neupratal rozhodca.
Ano bol. Dumfries sa vyfarbil, ja som to tu na fore napisal viackrat. No rovnako sa ako saso spraval Martinez, ktory robil to iste co Dumfries kazdemu hracovi a potom skakal ako duse zbaveny.
A okrem toho, preco nepovies aj o tom, ze vsetko zacal moment, kedy Paredes napalil loptu smerom striedacka Holandanov a vzplanuli vasne? Potom prisla strkanica a cely koniec zapasu sa niesol v duchu provokacii labilnych Argentincov, ktori pri kazdom minimalnom kontakte isli ochotne dole ako herci.
Podla mna to bol nechutny futbal, hodny tak dedinskej ligy a nie stvrtfinale MS. Particka dementov na oboch stranach, ktora sa dosla strkat, provokovat a robit zo seba sasov. Nehodne hracov s platmi milionov za sezonu, ktori su vzory pre miliony ludi po celom svete (vratane deti).
A najsmutnejsia vec je, ze na tomto fore sa ide osocovat len Holandsko, ale ze Argentina ma minimalne taky isty podiel na priebehu zapasu nepovie nikto. Nerozumiem tejto zaujatosti a jednostrannosti. Resp. rozumiem, prave preto sa tu clovek dokaze docitat takych zaujatych a jednostrannych nazorov (aj po zapasoch Barcy).
Ok, věř mi že kdyby ti rozhodčí nastavil +10min. (dobrej vtip) tak bys to na tu lavičku poslal taky a kdyby to do tebe napálil borec co má skoro 2metry tak bys taky spadl, navíc předvedli totální antifotbal a jestli by díky němu postoupili tak by to bylo fakt už smutný ?
Fakt ti to za to stojí vypisovat tyhle blbosti, tak to bylo ještě před a co ? Lavička Nizozemců neměla provokovat ?, a Van Gaal taky, to že je Paredes magor je věc druhá ?
Escuchame ale tiež mohol vylučiť weghorsta lebo on dostal este ked bol na lavicke a tiez sa nespraval nejako "slušno" keď hral ...za mňa paredes, weghorst, timber a možno aj messi mali dostať červenú...
ty sa tu na to odvolavas, ze to bolo v pohode, lebo nadstavil 10min. Kto chce, vyhovorky si najde vzdy, ze?
Argentinske skraty vyprovokovali tie vasne v zapase, ale to sa uz nepocuva tak pekne zaslepencom, ktori su fanusikovia Messiho (i ked nerozumiem povinnosti fandit Argentine, ked fandim Barcelone a Messi uz nie je jej hrac)... ale ok. A potom sa spravali ako magori vsetci, vratane Holandanov... a cely zapas sa aj dohral ako nejaky dedinsky zapas medzi Hornou a Dolnou (derby), kde sa pobiju kvoli parkom po zapase.
FalleN ano mohol... no ked uz raz nedal cervenu na jednej strane, tak nechcel ju davat ani na druhej (preto aj Timbera nevylucil v predlzeni po 2-3 fauloch po sebe, hoci uz mal zltu)... a je to pochopitelne. Nerozumiem ani tej prehnanej kritike Lahoza, podla mna to zvladol prekvapivo dobre... ked zacali tie skraty, tak mohol rozdavat karty a dohralo by sa 8 na 8.
Inač low key i ja si myslim že ten zapaa zvladol dobre lebo som si vravel že ked paredes nedostal červenu ta načo by tam timbera vylučoval bolo by to nefer...bol to celkovo škaredy a zaroven emočny zapas ktory sa mi páčil i naskrz tým potičkám...
okrem toho ja stale hovorim, ze to nebol vobec pekny zapas (futbalovo vela krasy nepriniesiol) a co sa tyka zvysku, tak to bolo dno. Nehodne MS. A myslim, ze profesionali ako hraci s takymito platmi by si to mali uvedomovat aj sami... kdezto tieto vyjadrenia po zapase aj od Messiho su dost mimo... mal to hodit za hlavu a tesit sa z postupu, no zjavne mal potrebu neustale utocit a osocovat Holandanov... no hnus. Od oboch stran... podiel na tom maju uplne vsetci 22 hraci na travniku.
To co sa nam paci je individualne, vidis, teba to bavilo, ja som bol zhnuseny... ale je v pohode, ze to tak je... kazdy sme iny a mame ine predstavy, ocakavania a pohlady. Respektujem tvoj pohlad a obdivujem, ze ta to bavilo.
Escuchame možno aj preto ma to tak bavilo lebo do poslesnej chvíľe som nevedel kto vyhrá a o to väčšiu radosť som aj mal ked premenil Lautaro ten kop a otvoril dvere argentine do semi...ale urcite respekt aj pred emi martinezom...
@Cobik ja som tiez vzdy fandil Messimu, ked hral v mnou milovanej Barcelone... teraz uz tu nehra a aj ked poviem, ze je to asi najlepsi hrac, aky kedy behal po travnikoch, tak nemam potrebu mu nejako fandit ci na klubovej alebo reprezentacnej urovni. A teda Argentine som nefandil nikdy, aj ked hral Messi v Barce. Na druhu stranu im postup prajem, je to posledna sanca Messiho vyhrat MS a vcera vyhrali ako lepsi tim... no tento ich tim mi vobec nie je sympaticky a nepaci sa mi ani hra, ktoru predvadzaju. Na sampionate som fandil predovsetkym Spanielom a Francuzom... a velke sympatie mam voci Chorvatom, lebo malicka 5M krajina dokaze hrat vyrovnane partie s futbalovymi velmocami a to je velmi sympaticke... pacili sa mi este Svajciari az do vybuchu s Portugalcami, ktori ich presli ako parny valec.
Escuchame, tak keď sa ti nepáčil včerajší zápas, prosím opíš mi čo viac by mal mať futbalový zápas ? lebo ako ja neviem, ani defenzívne zápasy ne, ani včerajší zápas ne ktorý bol podľa mňa jeden z najlepších ak nie najlepší za posledné roky
A v com bol co sa tyka futbalovosti vcerajsi zapas dobry?
Podla mna doteraz najlepsie zapasy na sampionate boli Nemecko vs Japonsko, Portugalsko vs Svajciarsko a Nemecko vs Spanielsko... este sa mi pacila aj hra Anglicanov proti Senegalu. A inak futbalovo najlepsia sa mi vidi ta skupina s Braziliou, tam aj ked boli defenzivnejsie ladeni Svajciari, tak stale sa tam hral futbal.
Futbal si predstavujem ako aktivnu a behavu hru od oboch celkov, kludne nech je niekto defenzivnejsie ladeny, neupieram... ale nemam rad zatianutu roletu a nakopy na 1-2 rychlych hracov... a nemam rad ani platonicku kontrolu zapasu ako mali Spanieli proti Marocanom... prakticky za 120min nedokazali ohrozit branku supera...
Lahoz je známy tým, že keď píska zápas v ktorom hrá Messi jeho rozhodovanie je jednoznačne proti Messiho mužstvu. Včera mal vylúčiť minimálne dvoch holanďanov ale on sa tváril ako spasiteľ a ako najspravodlivejší na trávniku. Už len za to že po nakopnutí lopty argentínčanom smerom k lavičke Holandska celá lavička aj s asistentami vybehla na trávnik a napadla hráčov Argentíny mal udeliť celej lavičke žlté karty a Dijkovi za napadnutie argentínčana čistú redku. Lahoz je skratka hajzel a také zápasy a vôbec zápasy pod hlavičkou FIFA by vôbec nemal rozhodovať.
Však vyletěli, když udělal Paredes tu prasárnu na červenou. Když píšu B tak přece nemůžu vynachat A díky kterému totálně vytrhnes kontext a B stavíš do roviny vyvrhelů a to smrdí čistou zaslepenosti.
Při druhém čtení vidím, že lehce zmínis nakopnutí směr střídačka a za to sorry, ale furt ten důraz na reakci střídačky a zlehčení Paredesova činu je i tak jasna. Proč vůbec reaguji? Protože to bylo asi ten největší humus v tom zápase a Paredes měl totálně přepnuto..
Argentinci si to skomplikovali sami, dostali dva zbytočné góly z nepozornosti a nedisciplinovanosti. Akože hentaký faul pred 16tkou v 10tej minúte nadstavenia...
Ale ten priamy kop zahrali Holanďania famózne, síce ma skoro vystrelo, keď som to videl, ale bol to kus krásneho futbalu.
A dúfam, že za takéto vyjadrenia na rozhodcu hráčov (aj Messiho) potrestajú.
Treba tu ešte 1 vec spomenúť. Van Gaal sa dosť posmešne vyjadril smerom k Messimu a povedal, že Holandsko lahko vyhrá 11ky, pretože je argentínsky brankár zlý. Takisto išlo o to, ako Van Gaal zničil Riquelmeho kariéru, a preto Messi oslavoval gól pred holandskou lavičkou tak, že dal ruky k ušiam. Presne toto robil Riquelme. Bolo tam veľa osobného. Áno, Paredes mohol dostať červenú, aj keď tú loptu do nikoho nekopol (Pevne verím, že lavičke nebolo ublížené), no minimálne 2 Holanďania (alebo skôr traja) mali dostať redku.
Správne Leo, ako správny kapitán a líder mužstva si na seba prevzal pozornosť všetkých médií. Absolútne nikto nerieši zápas Chorvátsko-Argentína, žiadne noviny, nikto. Každý bude riešiť len čo Messi povedal, kde, komu, prečo, načo atď. Všetci jeho spoluhráči a realizačný výber majú klídek a pokoj rieši sa len a len Messi. Výborne...
Zaslúžený postup. Našťastie to dobre dopadlo.
Messi postupil, lebo ako vnimam, tu sa nefandi Argentine, ale Messimu. Uvidime, ci im dobre takticky a herne pripraveni Chorvati s mozno najlepsou zalohou na sampionate vystavia stopku. Minimalne maju navod co robit a ako dostat Argentincov pod tlak.
Vsetka cest Messimu, titul by som mu doprial, ale mne sa vsak hra Argentiny nepaci a nechcem, aby isli dalej. Vcera vsak vyhrali, vyhrali ako lepsi tim, i ked utiekli hrobarovi z lopaty … ale Holandanom to prehrala pasivita v predlzeni… keby pokracovali v hre co hrali pocas nadstavenia, tak by sa Argentinci ani nenadychli. Nezostava nic ine ako fandit Chorvatom a Francuzom ?
A okrem toho, preco nepovies aj o tom, ze vsetko zacal moment, kedy Paredes napalil loptu smerom striedacka Holandanov a vzplanuli vasne? Potom prisla strkanica a cely koniec zapasu sa niesol v duchu provokacii labilnych Argentincov, ktori pri kazdom minimalnom kontakte isli ochotne dole ako herci.
Podla mna to bol nechutny futbal, hodny tak dedinskej ligy a nie stvrtfinale MS. Particka dementov na oboch stranach, ktora sa dosla strkat, provokovat a robit zo seba sasov. Nehodne hracov s platmi milionov za sezonu, ktori su vzory pre miliony ludi po celom svete (vratane deti).
A najsmutnejsia vec je, ze na tomto fore sa ide osocovat len Holandsko, ale ze Argentina ma minimalne taky isty podiel na priebehu zapasu nepovie nikto. Nerozumiem tejto zaujatosti a jednostrannosti. Resp. rozumiem, prave preto sa tu clovek dokaze docitat takych zaujatych a jednostrannych nazorov (aj po zapasoch Barcy).
Argentinske skraty vyprovokovali tie vasne v zapase, ale to sa uz nepocuva tak pekne zaslepencom, ktori su fanusikovia Messiho (i ked nerozumiem povinnosti fandit Argentine, ked fandim Barcelone a Messi uz nie je jej hrac)... ale ok. A potom sa spravali ako magori vsetci, vratane Holandanov... a cely zapas sa aj dohral ako nejaky dedinsky zapas medzi Hornou a Dolnou (derby), kde sa pobiju kvoli parkom po zapase.
Podla mna doteraz najlepsie zapasy na sampionate boli Nemecko vs Japonsko, Portugalsko vs Svajciarsko a Nemecko vs Spanielsko... este sa mi pacila aj hra Anglicanov proti Senegalu. A inak futbalovo najlepsia sa mi vidi ta skupina s Braziliou, tam aj ked boli defenzivnejsie ladeni Svajciari, tak stale sa tam hral futbal.
Futbal si predstavujem ako aktivnu a behavu hru od oboch celkov, kludne nech je niekto defenzivnejsie ladeny, neupieram... ale nemam rad zatianutu roletu a nakopy na 1-2 rychlych hracov... a nemam rad ani platonicku kontrolu zapasu ako mali Spanieli proti Marocanom... prakticky za 120min nedokazali ohrozit branku supera...
Ale ten priamy kop zahrali Holanďania famózne, síce ma skoro vystrelo, keď som to videl, ale bol to kus krásneho futbalu.
A dúfam, že za takéto vyjadrenia na rozhodcu hráčov (aj Messiho) potrestajú.