Argentína zdolala Chorvátsko 3:0 a postúpila do finále MS! Góly v tomto zápase strelili Lionel Messi a Julian Álvarez (2x). Súperom Albicelestes v záverečnom zápase turnaja bude víťaz súboja medzi Francúzskom a Marokom.

Úvod semifinálového zápasu bol veľmi pokojný, hralo sa najmä v strede poľa. Chorvátsko bolo častejšie na lopte, no nedokázalo si vypracovať šancu, aby ohrozilo brankára Albicelestes. Najväčšie emócie zrejme vzbudila situácia, pri ktorej sa Leo Messi chytil za hamstring, no napokon bez problémov odohral celé stretnutie.

V 25. minúte sme mali možnosť vidieť prvú nebezpečnú strelu, ktorú vyslal Enzo Fernández, ktorý sa snažil prekvapiť Livakovića a ten loptu vytesnil na roh. V 31. minúte nebezpečne zakončoval Perišić. V 32. minúte sa fantastická prihrávka od Enza Fernándeza dostala k Julianovi Álvarezovi. Hráč Manchestru City sa ocitol zoči-voči brankárovi Chorvátska, ktorý ho fauloval a rozhodca Orsato odpísal pokutový kop v prospech Argentíny. Ten s istotou premenil Leo Messi. Argentína sa ujala vedenia.

V 39. minúte sa Albicelestes dostali do brejku. Messi prihral Álvarezovi a ten s obrovským šťastím prešiel cez dvoch chorvátskych obrancov a dokázal loptu doklepnúť do siete. 2:0 pre Argentínu. V 41. minúte vystrelil De Paul a momenty na to mal tretí gól zápasu streliť MacAllister, no výborne zasiahol Livaković. Do polčasu sa už nič podstatné nestalo.

V úvode druhého polčasu sa Chorvátsko snažilo zaútočiť, no z ich pokusov nič nebolo. V 49. minúte Paredes vystrelil spoza pokutového územia. V 55. minúte sa po fantastickej akcii celého tímu ocitol Messi zoči-voči Livakovićovi, no ten jeho strelu vyrazil. V 62. minúte po zahraní voľného kopu Chorvátov to pod bránkou Emiliana Martíneza vrelo, no Chorváti z tejto situácie nedokázali nič vyťažiť. V 69. minúte sa Messi pohral s Gvardiolom a naservíroval gól Álvarezovi, ktorý nemal problém prekonať Livakovića. 3:0 a zdalo sa, že o postupujúcom je rozhodnuté.

O štyri minúty neskôr zaznamenali Chorváti prvú strelu na bránu v zápase. Perišić trafil po zemi z niekoľkých desiatok metrov z priameho kopu, čo, samozrejme, nemohlo prekvapiť Martíneza. V 83. minúte mal zvýšiť skóre po prihrávke Dybalu MacAllister, ale nepodarilo sa. O chvíľu neskôr skúšalo šťastie po rohovom kope Chorvátsko, no ani táto situácia nenarobila obrancom súpera veľa problémov. Minútu pred koncom riadneho hracieho času vyslal strelu Majer. Argentína dnes odohrala svoj najlepší zápas na turnaji a zaslúžene postúpila do finále.

Argentína 3:0 Chorvátsko

Góly

1:0 Messi 34'
2:0 Alvarez 39'
3:0 Alvarez 69'

Chorvátsko: Livaković; Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović; Kovačić, Brožovič, Modrić; Perišić, Kramarić, Pasalić

Argentína: Dibu; Tagliafico, Otamendi, Romero, Molina; Mac Allister, Enzo, Paredes, De Paul; Alvarez, Messi

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-12-13 22:29:58
Už len ten posledný zápas vyhrať ?
2022-12-13 22:31:18
Neuveriteľný Messi krásne si potocil Gvardiolu , krásna prihrávka a gol , alvarez bol dneska vynikajúci samozrejme aj messi ci mcalister ale aj ostatný, prajem im výhru ?????