Lionel Messi sa po včerajšej výhre nad Chorvátskom objavil v mix-zóne a aj na tlačovej konferencii, kde odpovedal na otázky novinárov.

"Som hrdý na to, že môžem ukončiť moju cestu na Majstrovstvách sveta v tomto finále. To, čo zažívam, je vzrušujúce. Nedeľa bude mojim posledným zápasom na Majstrovstvách sveta. Do nasledujúceho šampionátu zostáva veľa rokov a nemyslím si, že sa mi to podarí. Takže dúfam, že sa mi podarí skončiť najlepším možným spôsobom," uviedol Messi.

Lionel Messi, ktorý bol opäť vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu, v semifinále, ktoré Argentína vyhrala nad Chorvátskom 3:0, sa vyjadril, že jeho tím sa na zápas pripravil veľmi dobre a hráči si uvedomovali, že to bude ten pravý zápas. Messi poznamenal, že sa cíti dobre a má silu a naplno si užíva celé dobrodružstvo s národným tímom v Katare.

"Veľmi si to všetko užívam. Cítim sa dobre. Cítim sa silný v každom zápase. Priniesli sme veľkú obetu. Posledný zápas, ktorý sme odohrali, bol s predĺžením a to vôbec nie je jednoduché. Sme unavení, ale káder má silu. Odohrali sme veľmi odvážny zápas. Vedeli sme, že to bude takýto zápas," povedal.

"Na zápas sme sa veľmi dobre pripravili. Vedeli sme, že budú mať loptu, pretože majú v strede dobrých hráčov, no my sme mali šance, pretože sa rýchlo zamotali. Pripravili sme sa na zápas veľmi dobre. Som veľmi šťastný. Počas týchto majstrovstiev sveta som si užil veľa zábavy a našťastie som mohol pomôcť skupine dotiahnuť veci do konca," dodal útočník.

Kapitán Argentíny vyzdvihol hodnotu celého tímu: "Tento tím má silu, no navyše je veľmi inteligentný. Vie čítať momenty v zápase. Scaloni to už povedal. Je to veľmi inteligentné mužstvo, ktoré vie ako trpieť, keď musí trpieť, ako držať loptu, keď ju musí mať, keď musí presovať, keď sa musí stiahnuť, vie, ako čítať zápasy," povedal.

Cesta Argentíny do finále v Katare 2022

"A máme veľmi dobrý trénerský štáb, ktorý nenecháva nič na náhodu, ktorý nám dáva vedieť o každom detaile v každom zápase a to pre nás predstavuje veľkú pomoc. Ani v jednom prípade sme sa na ihrisku necítili stratení, vieme, čo v každom zápase musíme robiť. Vedeli sme, že zápas sa bude vyvíja takto. Chorvátsko má vysoké držanie lopty, ale takisto sme vedeli, že by to mohlo hrať v náš prospech, keď získame loptu. Hrajú veľmi chaoticky a necháva množstvo priestoru," povedal kapitán Argentíny.

Argentína sa dostala do finále po prehre 1:2 so Saudskou Arábiou v prvom zápase: "Prvý zápas bol pre nás tvrdou ranou, pretože sme k nemu pristúpili po 36 zápasoch bez prehry a začať šampionát takto, proti súperovi, pri ktorom sme si mysleli, že ho porazíme, bol to pre nás ťažký test. Ale tím opäť raz ukázal, ako je silný, každým zápasom sa posúva vpred," pokračoval.

"To, čo sme urobili, je veľmi ťažké, pretože boli finále, v ktorých sme museli vynaložiť veľké úsilie, každý zápas sme hrali ako finále. Boli sme si vedomí toho, že ak by sme nevyhrali, bolo by to komplikované. Odohrali sme 5 finále, podarilo sa nám všetkých 5 vyhrať a dúfame to ďalšie finále bude ako toto. Verili sme si, že vyhráme, pretože vieme, akí sme ako skupina a ako tím," dodal Messi.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
lojzo Premium
2022-12-14 09:41:57
Leo opäť si potvrdil, že na Teba nikto nemá, už len ten titul a budeš nesmrteľný.
⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️ ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
2022-12-14 10:22:04
Konečne majú dobrý tím, hráči si veria, takže Leo to má ľahšie. Nemusí toho robiť toľko sám.
A čo ma inak prekvapilo, je jeho kondička, takto behať som ho dlho nevidel.