Včera sme spoznali aj druhého finalistu. Proti Argentíne sa vo finále Majstrovstiev sveta v Katare postaví národný výber Francúzska, ktorý vyradil senzáciu turnaja Maroko.

Najlepšie: Reakcia Maroka po inkasovanom góle

Všetci očakávali, že tento zápas bude veľmi podobný tomu, ktoré Maroko odohralo proti Španielsku a Portugalsku. Zatiaľ čo väčšina predpovedala, že Francúzsko nakoniec prelomí skvelú defenzívu Maroka, na nakoniec sa ukázalo, že Francúzom sa to podarilo veľmi skoro. Les Bleus skórovali už v 5. minúte, ale Maročania sa napriek tomu nevzdali a bojovali o vyrovnanie takmer počas celého zápasu a vytvorili si niekoľko dobrých šancí. Pri pohľade na hru a šance si Maroko určite zaslúžilo streliť gól, ale lopta niekedy jednoducho nechce padnúť do siete. Maroko prehralo, ale zanechalo po sebe veľmi dobrý dojem.

Najhoršie: Neodpískaný pokutový kop po faule Thea Hernándeza

Tento zápas by mohol vyzerať inak, ak by sa rozhodca nedopustil evidentnej chyby v šestnástke Francúzska. Strelec gólu na 1:0 Theo Hernández spadol, stratil kontrolu nad loptou a podrazil Sofiane Boufala, no rozhodca odpískal faul Maročanovi a dokonca na žltú kartu. Krídelník dokonca ani neprotestoval, no z opakovaných záberov je zrejmé, že obranca Francúzska porušil predpisy a Maročania mali zahrávať penaltu. Rozhodcovi však nepomohol ani systém VAR a pritom išlo o kľúčovú situáciu v semifinále. Ak by Maroko vyrovnalo, zápas mohol vyzerať celkom inak. Ale to sa už nedozvieme.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2022-12-15 07:12:33
2x sa lopta (so stastim) odrazila k Francuzskemu hracovi, ktory potom nemal problem dat pomerne lahky gol. Neodpísana 11ka pre Maroko, zrdka po krasnych noznickach, a celkovo vacsia sance pre Maroko dokazuju, ze Francuzsko nie je neporazitelne.
2022-12-15 07:19:28
Ok, ak by FRA premenilo šance v 1.polčase mohlo byť 3:0 a vymaľované. Je to uhol pohľadu. Maroko však ukázalo srdce a hlavne pľúca, ak to že vedia zatlačiť hocikoho. RESPEKT ???