Katalánci dokázali poraziť Atlético Madrid na jeho štadióne najtesnejším rozdielom. Nesmierne cenné víťazstvo, hoci výkon zo strany Blaugranas nebol najlepší. Čo nám stretnutie prinieslo?

Najlepšie: Veľmi dôležité víťazstvo

Barcelona podala veľmi dobrý výkon v prvej pol hodine zápasu a skvelé na tom je, že z toho dokázala vyťažiť gól v podaní Dembélého. Francúz mohol pridať aj druhý presný zásah a svoje šance mali aj Pedri s Fatim. Neskôr sme sledovali skôr defenzívne nastavené mužstvo, ktorého hlavným cieľom bolo udržať výsledok. Neskoršie striedania viac stabilizovali stred poľa a tak sa Barcelone nakoniec podarilo získať plný počet bodov. Veľkú zásluhu na tom má Araujo, ktorý v samotnom závere vykopával loptu z bránkovej čiary. Svoju kvalitu ukázal aj Ter Stegen a Christensen s Koundém vyhrali množstvo súbojov. V konečnom zúčtovaní sú najdôležitejšie tri body, vďaka ktorým majú Katalánci pred Realom opäť náskok.

Najhoršie: Totálne bez kontroly nad zápasom

Barcelona sa po väčšinu zápasu musela brániť a aj keď Araujo či Koundé odohrali dobrý zápas a opäť sa v dobrom svetle predviedol aj Christensen, nedá sa podať, že by Barcelona zápas kontrolovala. Domáci celok si dokázal vytvoriť veľa šancí a sám Griezmann mohol strelil aspoň 2 góly. O výsledku do značnej miery rozhodlo šťastie. Fati odohral ďalší slabý zápas, Ferran dostal červenú kartu práve teraz, keď Lewandowski nemôže hrať a Franck Kessíe sa v systéme Xaviho Hernándeza javí ako zbytočný.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-01-09 06:07:17
+ najlepšie - ferran si konečne našiel šport a futbal to nie je
2023-01-09 06:12:54
Líbil se mi i výkon rozhodčího .