Katalánci dokázali zvládnuť nesmierne dôležitý zápas proti Atléticu Madrid a z metropoly Španielska si odvážajú plný počet bodov. Naplno tak využili zaváhanie Realu Madrid. Na druhej strane výkon Blaugranas zaostal za očakávaniami. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,3

Ter Stegen predviedol opäť skvelý výkon a udržal si čisté konto. Tentokrát mu však v priebehu zápasu výrazne pomohli obrancovia.

Koundé - 7,3

Zdalo sa, že Koundé sa cíti komfortne po boku Gaviho a Dembélého, keďže dokázali eliminovať vplyv Carrasca a Felixa v zápase. Navyše bol veľmi chytrý v držaní lopty, rýchlo distribuoval loptu k záložníkom.

Araujo - 7,4

Niekedy bol nedbalý v hre a reagoval trochu neskôr, ako by mal - nebol to práve najlepší zápas zo strany Uruguajčana, ale v 93. minúte uchránil mužstvo od istého gólu, keď spred bránkovej čiary vykopol zakončenie Griezmanna.

Christensen - 7,8

Stopér odohral výborný zápas, nesmierne dobre bol na tom pozične a skvele držal obrannú líniu Blaugranas. Vďaka rýchlemu mysleniu zabránil 3-4 skvelým šanciam súpera. Skutočne výborný výkon.

Balde - 7,2

Barcelone veľmi pomohlo to, že dokázal preraziť blok Atlética v čase, keď sa mužstvu po strelení gólu nedarilo udržať herný rytmus.

Gavi - 7,2

Gavi bol v tomto zápase všade. Atlético malo v strede poľa problémy pretlačiť sa bližšie k bránke Barcelony kvôli Gaviho húževnatosti v obrane a presingu. Aktívny bol aj v ofenzíve, ťahal za nitky v útočnej tretine a zaslúžene prihral na víťazný gól.

Busquets - 7

Jeden z lepších zápasov Busquetsa v tejto sezóne, minimálne na lopte. Kapitán ukázal dobrú chémiu s Gavim a Pedrim a keď mal loptu, takmer neurobil chybu.

De Jong - 6,8

Dobrý prvý polčas zo strany Holanďana, ktorého vplyv sme mohli vidieť, keď sa mužstvo poľahky dostávalo cez stred poľa Los Colchoneros. Xavi ho však po hodine hry vystriedal.

Dembélé - 7,1

Áno, Francúz strelil víťazný gól stretnutia, ale takisto viedol viaceré dobré útoky svojho tímu. No v ofenzíve mohol urobiť ďaleko viac, keby aspoň trochu použil hlavu. V nejednom prípade totálne skazil šancu.

Fati - 6,4

Mal nejaké šance spočiatku stretnutia, ale nevyužil ich zásluhou hráčov Atlétika, ktorí ho vyblokovali. Neskôr sa zo zápasu vytratil.

Pedri - 7,3

Pedri si dnes zahral ako falošný ľavý krídelník a darilo sa mu na počudovanie dobre. Rozhodil blok Atlética v strede poľa vďaka svojej schopnosti potiahnuť loptu a prihrávkam pomedzi línie. Ale nedal tutovku.

Náhradníci

57' Torres - 4

Torres nemal na zápas takmer žiadny vplyv, no urobil dobre, keď sa stiahol nižšie a potom rozohrával loptu. Ale za wrestling so Savičom si vyslúžil úplne hlúpe vylúčenie.

58' Kessíe - 5,2

Zlé striedanie v podaní Kessíeho, ktorý urobil sotva niečo dobre. Po celý čas riskoval, keď nemal a keď mal, tak hral na istotu.

73' Raphinha - 5,9

Zahral na ľavom krídle a mužstvo získalo trochu kontrolu nad zápasom vďaka jeho skvelej práci v defenzíve. Ale v rozohrávke mohol urobiť viac.

81' Alonso - 5,7

Xavi ho poslal do stredu poľa a vcelku sa mu darilo.

81' Roberto - 5,8

Dobré striedanie, pretože urobil aj nemožné, aby mužstvu pomohol udržať vedenie.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com 90min.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

15 komentáre
2023-01-09 08:43:11
Najlepší hráč Gavi a najhorší fdj
2023-01-09 08:49:07
Gavi suhlas,FDJ nemal dobry den,ale opat hral na inej pozicii,akoby mal. Busiho dobry zapas?? Asi som videl iny.Bol pomaly a mal jedine stastie,ze mu sudi piskol pokazde,ked sa poskladal na travnik a to ho zachranilo,lebo je neskutocne pomaly a slaby.
Osobne sa mi nepozdaval ani vykon Koundeho.