Počas vyšetrovania, ktoré vedie Mossos d'Esquadra (katalánska polícia) vo veci úniku zmluvy Lea Messiho (viac o tom píšeme na tomto odkaze) sa policajti dostali k správam, ktoré si na Whatsappe písali bývalí členovia vedenia FC Barcelona. Medzi týmito správami môžeme nájsť aj urážlivé vyjadrenia na adresu hráčov prvého tímu.

Najaktívnejším prispievateľom v skupine na Whatsappe bol Román Gómez Ponti, vtedajší šéf právneho oddelenia klubu, z ktorého telefónu pochádzajú printscreeny, ktoré policajti (ale aj novinári) získali. Na týchto diskusiách sa zúčastnili aj Josep Maria Bartomeu, Òscar Grau (CEO klubu), členovia predstavenstva ako Jordi Moix, Oriol Tomàs a David Bellver, finančný riaditeľ Pancho Schroder a Javier Sobrino, riaditeľ pre stratégiu a inovácie.

V deň, keď El Mundo zverejnil zmluvu s Leom Messim, t. j. 31. januára 2021, všetci členovia skupiny na Whatsappe už nepracovali v Barcelone. Práve v tento deň sa naplno prejavil Román Gómez Ponti a o Argentínčanovi napísal toto:

"Barto, ty naozaj nemôžeš byť taký dobrý k tomu potkanovi z kanála. Klub mu dal všetko a on sa postaral o diktatúru prestupov, predlžovania zmlúv, sponzorov len pre neho atď.. To sa mi nikdy nepodarí, ale do zmluvy by mal pribudnúť ten Pinto, predĺženie Suareza a Jordiho Albu, či provízie za predĺženie kontraktu s Fatim (Rodrigo Messi a agent? Veď ten nevie ani čítať a za spoločníka má pašeráka drog...). A predovšetkým hromadenie vydierania a hrubosti, ktoré klub a my, ktorí pracujeme, trpeli tomuto trpaslíkovi na hormónoch, ktorý Barcelone vďačí za život... ach! Ale keď sa niečo pokazilo (pandémia), dostal si mýtickú správu 'Presi, znížte platy ostatným, ale nedotýkajte sa mňa a Luisa.' Dúfajme, že odíde a ľuďom to bude ľahostajné, čo je to najhoršie, čo sa mu môže stať."

"Áno," súhlasil Grau. Bartomeu bol o niečo rezervovanejší: "Súhlasím s mnohými vecami, ale Barça je na prvom mieste a články ako tento poškodzujú imidž klubu."

Účastníci skupiny navyše predpokladajú, že za únikom Messiho zmluvy má byť... Joan Laporta. Túto hypotézu predložil Oriol Tomàs. Bartomeu však k tomu pristupoval opatrne, hoci sa zdá, že všetci v tejto skupine súhlasia s tým, že ide o spôsob, ako prinútiť Argentínca odísť a "ušetriť tak 120 melónov."

V jednom momente Bartomeu priznal, že "veľa sme Lea počúvali, nie vždy, ale mnohokrát, a táto zmluva bez pandémie bola úplne prijateľná." Bartomeu zdôraznil, že kontrakt predstavuje 15% rozpočtu a že "bolo to správne urobiť vzhľadom na všetko, čo generoval".

Okrem Lea Messiho však členovia tejto skupiny hovorili aj o ďalších hráčoch. V súvislosti s vyjadreniami Gerarda Piquého po fiasku 2:8 s Bayernom, po ktorej poukázal na potrebu zmeny na všetkých úrovniach klubu, Gómez Ponti použil slová "musí byť bež škrupúľ a byť veľký skur****nom". Na druhej strane, v súvislosti so Sergiom Busquetsom, Ponti navrhol Bartomeuovi, aby sa zbavil "tých hráčov, ktorých nie je možné predať, pretože o nich nie je záujem. Musia byť prepustení s minimálnych odškodnením."

DNES posledná šanca! KLIKNI SEM a vyber si svoje spomienkové tričko Lea Messiho!

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

14 komentáre
2023-01-12 11:25:56
Odpad Bartomeu aj ten Gomez Ponti..iba to čítam a je mi zle a najradšej by som im napľul do tváre..hyenizmus
2023-01-12 11:26:15
Toto je doslova až hnus čítať ?