Tréner FC Barcelona hodnotil semifinále Španielskeho superpohára na tlačovej konferencii po zápase, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Aké máš dojmy zo zápasu?

"Som veľmi spokojný s tým, ako sme hrali pred prestávkou. Bez lopty nehráme veľmi dobre, neboli sme veľmi agresívni. Trpeli sme a Betis dominoval v niektorých fázach hry, tlačil vysoko. V druhom polčase sa stalo niečo, čo sme nechceli. Ansu strelil skvelý gól, no Betis sa vrátil do zápasu. Bolo to stretnutie mnohých fáz, no musíme ísť ďalej. Musíme byť sebakritickí."

[Marta Ramón, RAC1] Čo sa ti odohrávalo v hlave pri penaltách?

"Najdôležitejšie je, že budeme hrať v tomto finále, to bol náš cieľ. Musíme sa dobre pripraviť, aby sme vyhrali. Trpeli sme, ale taký je futbal. Betis je tiež dobrý tím. Je veľkým šťastím mať skvelého brankára ako Ter Stegen, ktorý robí rozdiel. Penalty musíte premeniť, ale musíte mať aj brankára, ktorý niečo chytí. Títo hráči robia rozdiel."

[Juan Jimenez, AS] Ansu Fati je veľký talent...

"Možno je to moja chyba, že som ho do zápasu neposlal skôr. Je oveľa lepší ako pred šampionátom. Robí rozdiel, pracuje, zlepšil sa v ofenzíve. Je to moja vina, že som mu nedal šancu skôr. Predviedol sa v dobrom svetle, strelil gól, premenil penaltu. Nachádza sa v dobrom momente. Veľa trpel, ale aj pracoval, aby bol na tejto úrovni."

[Cadena Cope] Aký význam má finále proti Realu Madrid?

"Toto je veľmi dôležitý zápas, pretože hráme o trofej. Podarilo sa nám urobiť prvý krok, ktorým bol postup a sme tu. Musíme veriť, je to finále, pokúsime sa ho vyhrať. Je to trofej, takže pre nás to veľa znamená."

    
KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[otázka v arabčine]

"Musíme hrať ako v prvom polčase. S tou mentalitou, tou agresivitou, a to nám v druhom polčase chýbalo. Práve tá mentalita ísť si za víťazstvom. Ukázali sme dve tváre. Prvý polčas sme odohrali fantasticky a v druhom polčase sme neboli na našej úrovni. To je pravda. Po góle Fekira sme sa opäť dostali do vedenia, no vyrovnal Loren. Máme šťastie, že máme Ter Stegena."

Striedali Dembélé a De Jong kvôli zraneniam?

"Áno, ide o zranenia. Frenkie a Ousmane boli vystriedaní kvôli nepohodliu. Myslím, že to nie je nič vážne."

Čo ťa trápi viac, to, že sa vám nedarí 'rozhodnúť' zápas alebo že len Fati z piatich náhradníkov dokázal do hry niečo priniesť?

"Myslím si, že druhý polčas. V prvom sme hrali na vysokej úrovni, no bez lopty nám chýbala agresivita. Trpeli sme kvôli chybám v postavení. Myslím si, že v druhom polčase sme nehrali dobre a to nechceme. Práve to musíme zlepšiť, musíme sa vrátiť k vysokému presingu."

Čo ovplyvnilo tvoju reakciu v polovici predĺženia?

"Bol to čas, aby sme ukázali ambície. Museli sme to urobiť a dostať sa do finále. Snažil som sa ukázať, že hrať predĺženie nebolo sklamaním."

[otázka v arabčine]

"Som šťastný. Cieľom bolo dostať sa do finále. Stálo nás to veľa a musíme sa vzchopiť. Sme šťastní. Bude to fantastické finále pre všetkých, pre futbalový svet. Pokúsime sa súperiť a vyhrať túto trofej."

Pedri odohral veľmi dobrý zápas...

"Nielen Pedri. Všetci majú úlohy v defenzíve. Mužstvo spolupracovalo. Ak budeme jednotní v obrane, môžeme získať veľa. Pedri je hráč, ktorý sa obetuje. Robia to všetci záložníci."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-01-13 08:10:34
Zase sme trpeli? Lebo taký je futbal? Každý vedel čo sa stane, keď príde na ihrisko Busquets. Aj sa to stalo. Nestalo sa to prvý raz, ani druhý raz, ani tretí raz... Radšej by som tam videl hráča z z B, aspoň bude mať nejakú snahu a nebude vo veľkom padať na zem, teatrálne rozťahovať ruky a podobne.
2023-01-13 08:11:49
Ako keby Xavi zil vo vlastnom svete. Musime hrat tak, ako v prvom polcase? Naozaj? Cize tak, ze nas bude MATS stale zachranovat? Lebo to nebol velmi oslnivy vykon.