Katalánci sú vo finále Španielskeho superpohára, kde ich v nedeľu čaká Real Madrid. Na postup sa však nadreli a postúpili aj s dávkou šťastia, keď Ter Stegen pochytal viaceré tutovky Andalúzanov a výborne sa mu darilo aj v penaltovom rozstrele. Niektorí hráči zahrali dobre, iní zas sklamali. Poďme na hodnotenie.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 8,7

Jednoznačne najlepší hráč na ihrisku v prvom polčase, predviedol tri kľúčové zákroky vrátane reflexu v koncovke polčasu. Držal mužstvo v hre a darilo sa mu aj v penaltách.

Sergi Roberto - 6,3

Dobrý v držaní lopty, ako vždy. Odohral si svoje, no nepredviedol nič veľkolepé.

Araujo - 6,5

Na lopte bol istý a v pohode, často vyvážal loptu do stredného pásma, aby odtiahol hráčov súpera od záložníkov. Pri chybe Koundého predviedol fantastický zákrok proti Fekirovi, ktorý by sa inak ocitol v čistej šanci.

Koundé - 6,7

Vystupoval zo svojej pozícii, aby bránil aj v priestore bližšie k stredu poľa, no dopustil sa jednej hrubej chyby, ktorú našťastie zachránil Araujo. V druhom polčase si počínal dobre.

Alba - 6,1

Do zápasu vniesol množstvo kreativity, ktorá Baldemu chýba. Opäť predviedol množstvo prihrávok pomedzi línie. Mal však veľa starostí s bránením Henriqueho, ktorému sa podarilo prihrať na gól.

Gavi - 6,6

Nebol to najlepší zápas v jeho podaní, ale napriek tomu splnil úlohu. Často nabiehal do pokutového územia. Takisto bol často zapojený do výstavby akcií, podľa očakávania.

De Jong - 6,6

Mal problémy s bránením Fekira v prvom polčase. Francúzovi sa darilo dostávať do voľného priestoru za Holanďanom. V druhom polčase začal oveľa lepšie, ale po 15 minút musel striedať kvôli zdravotným ťažkostiam.

Pedri - 7,3

Brilantný v držaní lopty, neustále prelamoval línie. Strelil úvodný gól zápasu, no ten bol anulovaný kvôli milimetrovému ofsajdu. V druhom polčase pomohol spomaliť tempo hry.

Raphinha - 6,3

Začal dobre a potom sa postupom času zo zápasu vytratil. Vytvoril šancu pre Lewandowskeho, ktorý ju však nepremenil.

Lewandowski - 7,3

Lewymu sa v zápase nedarilo. V niekoľkých prípadoch sa v šanci zamotal. Strelil úvodný gól, ale v bežný deň by zápas ukončil s hetrikom. V rozstrele premenil svoj pokus.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Dembélé - 7,1

Pre Lewandowskeho vytvoril veľmi dobrú šancu, ktorú Poliak premenil. Ďalšie šance však Lewy nevyužil, v opačnom prípade by mal Francúz viac gólových prihrávok.

Náhradníci

63' Ferran Torres - 5,8

Na lopte bol nemotorný. Mužstvu nepomáhal v defenzíve a pri prvom góle Betisu sa s ním Henrique pohral.

63' Busquets - 6,3

V celku dobre držal loptu v strede poľa a tiež tempo hry.

79' Alonso - 5,6

Druhý gól ide na jeho triko, keďže nebránil Henriqueho tak ako mal. Na druhej strane predviedol niekoľko slušných centrov.

79' Christensen - 6,2

Na zápasu naskočil hneď po prvom góle súpera. V zápase nepokazil takmer nič.

86' Fati - 7,7

Fati podal úplne iný výkon ako v zápase proti Atléticu Madrid. Skvelým volejom poslal Barcelonu do vedenia a bol veľmi nebezpečný. Istý bol aj v rozstrele.

96' Kessíe - 6,1

Dobré striedanie od Kessíeho, ktorý do stredu poľa vniesol fyzickú silu a tiež nábehy do šestnástky z druhej vlny. Nemýlil sa aj v rozstrele.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
2023-01-13 10:17:38
ter stegen, ter stegen -- zasa nechytil dve jedenástky a ani nedal gól
2023-01-13 10:20:16
Roberto predviedol krasnu asistenciu Pedrimu, ale pre tesny offside to nebolo uznane