Španielsky ľavý obranca podával dobré výkony aj keď bol nútený hrať v strede defenzívy. Marcos Alonso vďaka dobrým výkonom s vysokou pravdepodobnosťou zostane v Barcelone aj po skončení tejto sezóny, aj keď dohoda o predĺžení spolupráce zatiaľ nebola uzatvorená.

Tréner Xavi Hernández a jeho trénerský štáb dali zelenú klubu, aby pripravil nový kontrakt pre Marcosa Alonso. Obranca tak zostane na Camp Nou aj po skončení prebiehajúceho ročníka. Rokovania o novej zmluve by mali začať vo februári po skončení januárového prestupového obdobia. Zatiaľ je otázne, či podpíše zmluvu na jeden alebo dva roky.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

V Barcelone sú s jeho výkonmi veľmi spokojní. Prišiel v rámci nie priveľmi nákladného transferu a zarába menej ako v Chelsea. Alonso doteraz odohral slušnú porciu minút napriek tomu, že k Blaugranas sa pripojil v posledný deň prestupového obdobia. Xavi ho využíval na poste stredného aj ľavého obrancu a na oboch pozíciách si počínal dobre. Jeho vek a skúsenosti sú užitočné aj pre mladších hráčov v šatni. Alonso by chcel podpísať zmluvu na dva roky, ale klub sa môže rozhodnúť len pre jednu sezónu.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
2023-01-23 08:20:00
Neviem, či by som mu dal zmluvu, na ľavo je Alba, ktorý sa nikam nechystá, sak kde by mu dali tu dardu co tu a na stoperovi by som skúsil toho Chadi Riada z B, ktorý bu mohol mať oveľa menší plat ako Alonso
2023-01-23 09:06:26
Úplně netuším, na co nám je. Ano je to zkušený hráč, ale nalevo je Alba/Balde a na stopera už tam jsou jiní.