Katalánci dokázali poraziť rozbehnutý Real Sociedad a postúpili už do semifinále Copa del Rey. Mužstvo podalo dobrý výkon, no opäť nedokázalo rozhodnúť o osude stretnutia, keď vyhralo len 1:0. Poďme hodnotiť.

Najlepšie: Množstvo dobrého futbalu a podpis Dembélého

Xavi zopakoval rozostavenie s Gavim, ktorý operoval bližšie k ľavej strane ihriska na úkor nominovaného krídelníka. To mu umožnilo získať početnú výhodu pred pokutovým územím súpera a dalo viac voľnosti široko postavenému Dembélému. Práve Francúz bol dnes najlepším hráčom Barcelony. Často sa ocitol v situácii jeden na jedného a viedol si dokonale. Bol odvážny a tvorivý, ale zároveň aj rozumný vo svojich akciách. Predovšetkým však strelil gól, ktorý bol rozhodujúci pre postup do semifinále, a fanúšikovia sa s ním zaslúžene rozlúčili potleskom v stoji, keď ho v 84. minúte vystriedal Ansu Fati.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Ďalšia nervózna koncovka a problémy Pedriho

Barcelona mala rozdané karty na to, aby rozhodla o osude zápasu dlho pred koncom. Nejaký čas hrala o jedného hráča na viac, no Blaugranas nedokázali využiť skvelú dispozíciu Dembélého či rýchleho Baldeho. Presnosť chýbala aj Pedrimu či Gavimu a Lewandowski mal problémy vymaniť sa z dohľadu obrancov. Výsledkom bol opäť nervózny záver, v ktorom sa Ter Stegen musel poriadne nadrieť. Najlepší zákrok však Nemec zaznamenal po vlastnej fatálnej chybe pri snahe o vyvezenie lopty. Predĺženie viselo vo vzduchu, čo je scenár, ktorý poznáme až príliš dobre. Aby toho nebolo málo, Pedri musel striedať kvôli zdravotným ťažkostiam. Dúfajme, že to bude bez dlhšej prestávky v hre.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-01-26 06:50:35
Začátek byl super, ale chyběly góly. Bylo to se štěstím, ale postup se počítá, soupeř byl těžký.
2023-01-26 10:46:14
Za mňa najhoršie - z Lewandowskeho začínam byť trochu nervózny. Nejako ho prestáva byť vidno na lopte a keď na nej je tak akoby s ňou strácal istotu. A čoraz častejšie končí súboje faulom.
Nejako to neni ono.