Tréner Realu Sociedad Imanol Alguacil po štvrťfinálovom stretnutí s Barcelonou priznal, že jeho tím čelil Barcelone, ktorá je v dobrej forme. Tréner pochválil Ousmane Dembélého a priznal, že rozhodca urobil správne rozhodnutie, keď vylúčil Braisa Mendesa.

"Sme nahnevaní, pretože sme chceli postúpiť. Už keď hráte 11 proti 11 na tomto ihrisku a proti súperovi v takejto forme, tak je to ťažké. Vedeli sme, že budeme mať svoje šance. Opäť sme boli veľmi blízko, pritom sme potom hrali o jedného menej."

"Hrdosť? Toto slovo sa mi skôr nepáči, pretože znamená, že sme prehrali a prišli sme si po víťazstvo. Červená karta má veľký význam. Niekedy sa musíte pohrať, aby ste zostavili zostavu. Myslím, že sme súperili. Mali sme dobré šance na remízu. Proti súperovi, akým je Barça, je to v takomto momente a s hráčom, akým je Dembélé, ťažké, ale myslím si, že sme bojovali. V tých posledných 10 minútach boli oveľa nervóznejší a zápas mal oveľa bližšie remíze ako k 2:0. Stále ma to bolí."

"Vedeli sme, že Dembélé a Balde budú hrať veľmi naširoko. Videli ste zmeny. Chceli sme, aby mali problémy s nabiehaním za obranu. V obrane sme odviedli skvelú prácu. Keď sme sa rozhodli riskovať, mali sme šancu na remízu."

"V tomto systéme už hrali proti Atléticu a Realu Madrid. Neprekvapili nás. Majú veľkú kvalitu a veľmi dobre rozumejú futbalu. Odkedy je s nimi Xavi, získali na intenzite, ale najlepšie príležitosti sme mali my."

"Dembélé? Je ťažké zastaviť hráča takejto úrovne, ktorý je v takejto forme. V prvom polčase sme mu veľmi uľahčili život. Diego [Rico] musel byť oveľa pozornejší. Myslím, že sme sa trochu báli. Ak mu dáte pol metra priestoru, máte smolu."

"Červená karta? Keby som bol rozhodca a keby som bežal k VAR a videl opakovaný záznam, dal by som červenú kartu. To je futbal, ale určite sa zhodneme s Xavim, že bez VAR by to bol faul ako mnohé iné."

"Odíde Zubimendi do veľkého klubu, akým je Barcelona? Pri všetkej úcte, pre mňa je najväčším klubom Real Sociedad."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
AndreasGerardi Premium
2023-01-26 09:28:08
No, uznal porážku bez reptania. Ale povedať, že zápas mal bližšie k remíze ako k prehre bolo dosť od veci. Až na dva momenty v zápase si nevypracovali absolútne nič a len vďaka tej našej efektivite to nebolo do polčasu 5:0. Čiže výsledok 1:0 nebol vďaka heroickemu výkonu Sociedadu ale neschopnosti Barcelony streliť rozhodujúci gól z milióna šancí.
2023-01-26 10:40:55
Mal pravdu v tom, že posledných minútach zápasu boli veľmi blízko k remíze vďaka chybe Ter Stegena, ktorú v zapätí napravil a následne v poslednej minúte vyrazil veľmi nebezpečnú strelu súpera. Nebol to prvý zápas, kedy pri náskoku o jeden gól sme poslednú štvrťhodinu doslova bránili zuby nechty výsledok a mali sme aj šťastie. Ale dali sme jeden gól a súper nedal žiaden, takže všetko sa zdá byť o.k.!!!