Sport a Mundo Deportivo prinášajú veľmi zlé správy pre Barcelonu a Ousmane Dembélého. Francúzsky krídelník sa zranil v zápase proti Girone na Montilivi a testy potvrdili, že má natrhnutý predný priamy sval na ľavej nohe a očakáva sa, že bude mimo hry 5 až 6 týždňov, čo okrem iného znamená, že vynechá dvojzápas Európskej ligy proti Manchestru United. Pôvodne sa pritom hovorilo o pauze na 2-3 týždne.

Dembélého zranenie neradíme medzi ťažké zranenia, ale vzhľadom na históriu hráča sa Katalánci rozhodli zbytočne neriskovať, aby si vyhli prípadným problémom. Súboj proti Manchestru United bude pre Blaugranas veľmi ťažkou skúškou, ale Dembélé sa musí zodpovedne zotaviť. Francúz tak vynechá 9 až 10 zápasov: proti Betisu, Seville, Villarrealu, Cádizu, Almeríi a Valencii v La Lige, ako aj dva zápasy v semifinále Kráľovského pohára a 1/16finále Európskej ligy. Dembélého cieľom bude pravdepodobne návrat na El Clásico, ktoré sa odohrá približne v polovici marca na Camp Nou. Samozrejme, nie je vylúčené, že krídelník sa napokon objaví až v zápase proti Elche na začiatku apríla.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Ide o prvé zranenie Francúza od novembra 2021, keď Xavi prevzal opraty prvého tímu. V predchádzajúcich rokoch to však bolo oveľa horšie. Od jeho prestupu 25. augusta 2017 Dembélé vynechal pre zranenie až 102 zápasov Barcelony. Inými slovami, nebol k dispozícii takmer na tretinu zápasov (102/280).

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-01-29 22:03:56
Dembo je to smola. Držíme ti palce aby si sa čo najskôr vrátil v tej forme ako si hral ✊️
lojzo Premium
2023-01-29 23:34:19
Keďže ide o svalové zranenie, tak to je slabé rozcvičenie jednoznačne, to by sa takému skúsenému hráčovi už nemalo stať