Zverencom Xaviho Hernándeza sa podarilo zdolať Real Betis aj v ligovom zápase na Benito Villamarín. Nesmierne cenné tri body, ktoré sa v boji o ligový titul skutočne počítajú. Mužstvo odohralo veľmi dobré stretnutie, no ako si počínali jednotlivci?

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,8

Brankár nemal v prvom polčase čo robiť. Prvý zákrok v zápase si pripísal do štatistík až v prvých minútach druhého dejstva.

Koundé - 6,6

Koundé bol najlepším obrancom Barcelony v zápase a to na poste pravého beka. Francúz bol veľkým prínosom vo finálnej tretine a často sa zapájal do výstavby akcií. V koncovke zápasu však strelil zbytočný vlastný gól.

Araujo - 7,1

Uruguajčan sa držal svojej práce v defenzíve, ale vo vlastnom priestore nemal príliš veľa práce. Najvýraznejší vklad do zápasu zaznamenal v jeho koncovke, keď vyhral hlavičku a loptu poslal do cesty Lewandowskemu, ktorý strelil druhý gól Barcelony.

Christensen - 7

Dán odohral veľmi dobrý zápas a veľmi pomohol tímu najmä v nervóznej koncovke. Jeho pokoj pri riešení náročných situácii je ohromujúci.

Balde - 8

Tento mladík v úvode zápasu zablokoval Borju Iglesiasa a odviedol dobrú prácu pri driblingu po ľavom krídle. V druhom polčase vytvoril veľkú šancu Pedrimu, keď mu poslal senzačný center. Balde mal zároveň veľký podiel na góle Raphinhu.

De Jong - 6,5

Holanďan nepatril medzi najžiarivejších hráčov na Benito Villamarín, ale postaral sa o čiernu prácu a bol neoddeliteľnou súčasťou odolného presingu hostí. Frenkie dal Xavimu vďaka svojmu pokoju na lopte dôvod na to, aby mužstvo naďalej hralo na štyroch záložníkov.

Busquets - 7,9

Španielsky veterán bol pravdepodobne najlepším hráčom Barcelony v prvom polčase. Len v prvom polčase zaznamenal viac ako 55 dotykov s presnosťou 96%. Adresáta našli aj všetky jeho dlhé prihrávky. Zápas ukončil s neuveriteľnými 118 dotykmi s loptou a dvoma kľúčovými prihrávkami.

Pedri - 7,6

Záložník si užil skvelý prvý polčas v podaní svojho tímu a bol jedným zo základných kameňov výstavby akcií. V 18. minúte sa dostal do veľkej šance, ale nedokázal udržal loptu pod kontrolou. Na začiatku druhého polčasu ho zas výborne vychytal brankár. V druhom polčase pokračoval v organizácii hry.

Raphinha - 7,7

Brazílčan dostal šancu na pravej strane, na ktorej aj chce hrávať, a predviedol veľmi dobrý výkon. Aj keď sa do stredu nedostával tak často, ako by sa očakávalo, jeho centre do šestnástky bolo cítiť. V zápase, v ktorom ho tím potreboval, sa Raphinha v 65. minúte dostal do zakončenia po Baldeho presnej prihrávke, loptu zasunul za Ruia Silvu a dostal Barcelonu do vedenia.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Lewandowski - 7,1

Poľský útočník sa vrátil do ligového kolotoča po trojzápasovej suspendácii a počas celého úvodného dejstva bolo vidieť, že to nie je úplne dobré. Chýbala ma razancia pred bránkou, ale aj pri pohybe. No, keď sa zdalo, že hrá priemerný zápas, Poliak strelil gól po rohovom kope, keď sa k nemu dostala hlavička Ronalda Arauja.

Gavi - 7

Mladík mal za úlohu nahradiť Dembélého a zápas proti Betisu začal na ľavom krídle. Jeho nábehy za obranu boli pravidelnou hrozbou v záverečnej tretine, keď prvý polčas zakončil jednou zblokovanou strelou a ďalšou mimo brány. Vysoké tempo hry predviedol aj v druhom polčase.

Náhradníci

80' Fati - 5,9

Odchovanec sa dostal do hry na záverečných 15 minút a svoju hlavičku mal premeniť v gól.

84' Torres - 5,8

Odohral len 10 minút.

90' Kessíe - 5,5

Do zápasu naskočil v úplnom závere. Nie je čo hodnotiť.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-02-02 08:06:52
S hodnotením súhlasím, možno Stegen o niečo viac lebo mal viac menej nudný zápas keďže striel takmer vôbec nemal a za vlastný gól nemôže...ale nechápem tomuto - Koundé bol najlepším obrancom Barcelony v zápase a to na poste pravého beka..tomu mám chápať ako? Keďže najlepší obranca nebol (zo štvorice bol najhorší aj keď podal slušný výkon) a ak sa bavíme o druhej časti (na poste pravého obrancu) - to tam hralo 6 hráčov a z nich bol najlepší? ? Mne táto veta význam nedáva, zlá skladba vety a použité slová
2023-02-02 08:09:08
K Fatimu len tolko, ze chlapec sa straca a ked bude takto hrat az do konca sezony, bude ho treba asi prehodnotit.....Ferran detto....momentalne dve najvacsie bremena....